• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Οι εμβολιασμοί ανέκοψαν το τρίτο κύμα της πανδημίας σύμφωνα με την έκθεση του Παρατηρητηρίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

June 18, 2021 2400
 

Από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώνει το Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19, προκύπτει σταδιακή υποχώρηση της επιδημίας στην Κέρκυρα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Τόσο ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όσο και οι νοσηλείες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας έχουν μειωθεί σε σχέση με το Μάιο. Το ποσοστό θετικότητας στις διενεργούμενες εξετάσεις παρουσίασε επίσης μείωση.

Η υποχώρηση των κρουσμάτων αναμένεται να συνεχισθεί στη διάρκεια του Ιουνίου ακολουθώντας την πορεία της επιδημίας στο σύνολο της χώρας. Αυτή η εξέλιξη προκύπτει κυρίως σαν αποτέλεσμα του εμβολιαστικού προγράμματος, που επιταχύνθηκε σημαντικά τον Μάιο και συνεχίζεται με σχετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς, παρά τα πρώτα σημάδια κόπωσης. Στον έλεγχο της επιδημίας έχει συμβάλει επίσης η τήρηση των μέτρων προφύλαξης από σημαντική μερίδα των πολιτών και η αποφυγή ακραίων φαινομένων συγχρωτισμού, όπως αυτά που οδήγησαν στην έξαρση της επιδημίας τον Μάιο. Έτσι, το άνοιγμα των κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, εξελίσσεται χωρίς να αυξάνεται επικίνδυνα η διασπορά του ιού.
Οι εμβολιασμοί συνιστούν ήδη τον αποφασιστικό παράγοντα για τον έλεγχο της επιδημίας. Η μερική εμβολιαστική κάλυψη που έχει επιτευχθεί, ανέκοψε την επιδημική έξαρση του Μαΐου, που σε διαφορετική περίπτωση θα είχε εξελιχθεί με τρόπο ανεξέλεγκτο. Χωρίς τους εμβολιασμούς ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, οδηγώντας και σε ένα μεγάλο αριθμό θανάτων και απορρύθμιση του Νοσοκομείου και του συνολικού συστήματος υγείας της Κέρκυρας. Αυτό συνέβη σε πολλές περιοχές, όπου εκδηλώθηκε νωρίτερα έξαρση της επιδημίας.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα εξελίχθηκε τον Μάιο με γρήγορους ρυθμούς. Ωστόσο, έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζεται μια κάμψη στο ρυθμό των νέων εμβολιασμών. Η λειτουργία του Μέγα-εμβολιαστικού κέντρου δεν συνοδεύτηκε από περαιτέρω επιτάχυνση του προγράμματος. Τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης είναι ήδη σχετικά υψηλά, αλλά είναι αναγκαία η συνέχιση του προγράμματος στη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι σήμερα σχεδόν ένας στους δύο Κερκυραίους έχει κάνει μια τουλάχιστον δόση εμβολίου, ενώ ένας στους τρεις είναι πλήρως εμβολιασμένος.
Το ισχυρό και παρατεταμένο τρίτο κύμα της επιδημίας, έχει ήδη αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί και στην Κέρκυρα. Με την αποφασιστική συμβολή των εμβολιασμών αναμένεται ύφεση της επιδημίας στη διάρκεια του καλοκαιριού. Προϋπόθεση γι’ αυτή την εξέλιξη είναι να μην εμφανισθούν φαινόμενα ανεξέλεγκτου συγχρωτισμού, που ευνοούν την υπερμετάδοση του ιού, καθώς ο μισός πληθυσμός παραμένει ανεμβολίαστος. Είναι επίσης αναγκαία η αύξηση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης, με τη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στις αρχές του φθινοπώρου θα πρέπει τουλάχιστον τα δύο τρίτα των πολιτών να έχουν εμβολιασθεί, με στόχο να μην διαταραχθεί και πάλι η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, από νέες εξάρσεις της επιδημίας.

Αναλυτική παρουσίαση της επιδημιολογικής εικόνας COVID-19 στην Κέρκυρα μέχρι και την 15/6 όπως δημοσιεύεται στην επικαιροποιημένη έκθεση, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search