• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

“Υποκριτική η αύξηση του κατώτατου μισθού”

July 28, 2021 3936

 

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% κατακρίνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας και επιζητά αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ.

Η ανακοίνωση

“Για ακόμα μια φορά, δυστυχώς η Κυβέρνηση αρνήθηκε να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των εργαζομένων, οι οποίες μέσα εκφράστηκαν μέσα από τον ανώτερο συνδικαλιστικό τους φορέα, την ΓΣΣΕ. Η τελευταία πρότεινε, βάσει μακροοικονομικής μελέτης του επιστημονικού της Ινστιτούτου, ότι η αύξηση του κατωτέρου μισθού πρέπει να ανέλθει σε τέτοια επίπεδα ώστε να υπάρχει η στοιχειώδης προστασία των εργαζομένων από την φτωχοποίηση, ώστε επιτελούς να δημιουργηθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Αντ΄ αυτού, η Κυβέρνηση προχώρησε σε μια αύξηση η οποία κυμαίνεται στο 2% (αρχής γενομένης, μάλιστα, από 1-1-2022), που στην ουσία μεταφράζεται σε 13 ευρώ μεικτά τον μήνα! Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μιλάμε για μία αστεία και υποκριτική αύξηση που σε καμία περίπτωση δεν συμβάλει στο να ξεπεραστούν τα τεράστια ζητήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζει σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι της εργατικής τάξης. Πρόκειται εν τέλει για μια «προσβλητική» αύξηση η οποία έρχεται μετά από μια δεκαετία συνεχούς συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων από τις πολιτικές των μνημονίων και της πανδημίας, με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να καλπάζει καθημερινά, με την παραβατικότητα σε πολλούς εργασιακούς χώρους να έχει γίνει καθεστώς, με τους ελέγχους από πλευράς Πολιτείας να είναι πρακτικά ανύπαρκτοι, με άρνηση υπογραφής και επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, ώστε να τηρηθούν έστω αυτά τα ελάχιστα κεκτημένα των συνάδελφων μας στον Ιδιωτικό Τομέα.

Ο δε καθορισμός του κατώτερου μισθού μέσα από ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων και μέσω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας παραμένει στο πάγο από την έναρξη των μνημονίων και από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα να καθορίζεται αυθαίρετα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Κι επειδή η Κυβέρνηση, αλλά και ο Πρωθυπουργός, τόνισαν με δημόσια τοποθέτηση ότι η αύξηση του κατωτέρου μισθού έχει χαρακτήρα συμβολικό, εμείς τους απαντάμε: Η ανάγκη των εργαζομένων για επιβίωση δεν είναι καθόλου συμβολική αλλά απολύτως πραγματική.

ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων μας Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ.

Καταπολέμηση της παραβατικότητας που συντελείται στους εργασιακούς χώρους. Ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας. Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με καμία πολιτική που θέλει να κατατάξει τους εργαζομένους στην Ελλάδα στην κατάπτυστη παγκόσμια λίστα των «φτηνών και χωρίς δικαιώματα» εργαζομένων.”

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search