Print this page

Ο Μίλτος Τεντόγλου χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος!

August 02, 2021 1058

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγινε ο πρώτος άνδρας μετά τον Κώστα Τσικλητήρα που ανεβαίνει στο βάθρο στα οριζόντια άλματα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας τεράστιος αθλητής και φρόντισε να το δείξει περίτρανα στον τελικό του μήκους. Μπορεί να μπήκε ως φαβορί στον τελικό, ωστόσο οι πρώτες προσπάθειες του δεν του βγήκαν, με αποτέλεσμα να βρεθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα εκτός μεταλλίων.

Μέχρι και την τελευταία προσπάθεια του, ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν πέμπτος, ωστόσο απέδειξε πως έχει τεράστιο ταλέντο αλλά και ψυχή. Με ένα συγκλονιστικό άλμα στα 8.41μ. στην τελευταία του προσπάθεια, ο Μίλτος Τεντόγλου “σόκαρε” τους δύο Κουβανούς που βρισκόντουσαν στις πρώτες θέσεις κι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, το οποίο είναι το δεύτερο για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από αυτό του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία.

O σπουδαίος πρωταθλητής ανέτρεψε όλα τα δεδομένα στον τελικό, αφήνοντας την τελευταία στιγμή στη δεύτερη θέση τον Ετσεβαρία, ο οποίος ναι μεν πήδηξε κι αυτός στα 8.41μ., αλλά η δεύτερη επίδοση του ήταν χειρότερη (8.09μ.) από του Τεντόγλου (8.15μ.).


Ο Κουβανός που μετά την τρίτη του προσπάθεια, φαινόταν ότι έχει πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι του, δεν κατάφερε καν να κάνει άλμα στην έκτη του προσπάθεια κι έτσι ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο.


Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε με άλμα στα 8.11μ., ενώ στη δεύτερη και την τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρος.

Στο τέταρτο άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8,10μ., στον πέμπτο 8.15μ., αλλά τα άλματα αυτά όχι μόνο δεν του έδιναν το χρυσό μετάλλιο, αλλά τον έβγαζαν εκτός βάθρου. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο άλμα, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε την απόλυτη ανατροπή και πήρε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8.41μ.

Βγήκε χρυσός Ολυμπιονίκης, πήρε το μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια και μάλιστα στην ισοβαθμία, διαχειρίστηκε άριστα την πίεση όταν βρέθηκε προσωρινά εκτός βάθρου στη διάρκεια του αγώνα, πλαισιώθηκε στο βάθρο από δύο Κουβανούς συναθλητές του και το πανηγύρισε μαζί τους. Μα πάνω από όλα απέδειξε ότι είναι μεγάλος αθλητής όχι μόνο για όσα πέτυχε στον στίβο, αλλά και για τις δηλώσεις του, που δείχνουν ότι παραμένει προσγειωμένος και ποιος είναι ο χαρακτήρας του.

Δεν είναι μόνο ότι ως τα 15 σχεδόν έκανε παρκούρ στα Γρεβενά και δεν είχε σχέση με το αγώνισμα στο οποίο έχει τόσο ταλέντο ή ότι έχει προπονητή τον Γ. Πομάσκι ή πως δεν ήξερε καν τι ώρα θα είναι η απονομή. Κυρίως είναι πως την ώρα του πανηγυρισμού ήξερε να αναγνωρίσει την αξία των αντιπάλων του και πως είναι αυτή που δίνει μεγαλύτερη αξία και στη δική του επιτυχία.

–Νιώθω λίγο κάπως που νίκησα έτσι. Ο Κουβανός (σ.σ. Ετσεμπερία) ήταν καλύτερος από μένα σήμερα αλλά τραυματίστηκε…

Την ώρα που κάποιοι περιμένουν τα μετάλλια για να αρχίσουν να μιλάνε για το μεγαλείο της φυλής, του αίματος και του DNA, ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας δείχνει πάνω από όλα τι σημαίνει φίλαθλο πνεύμα και να σέβεσαι τους συναθλητές σου.

Η τελική κατάταξη του τελικού
Μίλτος Τεντόγλου 8,41
Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41
Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21
Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18
Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15
Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10
Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,08
Φίλιπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,99
Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7,92
Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7,72
Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7,69
Φαμπιάν Χέινλε (Γερμανία) 7,57

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.