• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Περηφάνια Κ. Χατζηδάκη για το ξεπούλημα του αεροδρομίου της Κέρκυρας και των 14 περιφερειακών

August 29, 2021 4318

 

Για μία ακόμη φορά, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και νυν Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στο σχήμα της Fraport Greece.

«Περηφάνια αισθάνθηκα χθες και προχθές στην Κέρκυρα για την εικόνα του νέου, σύγχρονου αεροδρομίου. Ως Έλληνας, διότι αναβαθμίζεται σημαντικά η εικόνα

 της χώρας μας και του τουριστικού μας προϊόντος στους ξένους επισκέπτες.

Ταυτόχρονα, όμως αισθάνθηκα περήφανος, διότι ως υπουργός Μεταφορών αρχικά και ως υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών στη συνέχεια, είχα την ιδέα, αλλά και την ευθύνη για την προώθηση της σύμβασης παραχώρησης για τα μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Κωστής Χατζηδάκης σε διαδικτυακή ανάρτηση.

Η αλήθεια είναι ότι το ξεπούλημα 14 περιφερειακών αεροδρομίων (Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Καβάλας, Χανίων, Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Σκιάθου, Σάμου) για περίοδο 40 ετών, στην κοινοπραξία Fraport - Slentel Ltd (θυγατρική του ομίλου «Κοπελούζος») το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με βάση τον διεθνή διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ τον Νοέμβριο του 2014 (κυβέρνηση Σαναρά – Βενιζέλου) δείχνει την κατάντια της χώρας. Σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς της γερμανικής εταιρείας,  από τη χρήση των 14 αεροδρομίων θα υπάρχουν έσοδα 180-200 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 90-100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. 

Τα δυο τελευταία χρόνια επήλθε συμφωνία μεταξύ Fraport-Δημόσιου προβλέπει την μην καταβολή της ετήσιας αμοιβής παραχώρησης για τα έτη 2019, 2020 και 2021 και την μετάθεση της αποζημίωση της μεταβλητής αμοιβής παραχώρησης για το 2022 και έπειτα. Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης φτάνει τα περίπου 177,8 εκατ. ευρώ.

Ο αφελληνισμός και το ξεπούλημα των αεροδρομίων υπονομεύει τις όποιες αναπτυξιακές προοπτικές και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, ενώ πρόκειται για βιώσιμες επιχειρήσεις που υπό όρους κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου θα μπορούσαν να είναι κερδοφόρες ενισχύοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του καθηγητή Ρούντολφ Χίκελ από το Πανεπιστήμιο της Βρέμης: «Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα σημαντικά κέρδη που εμφανίζουν αυτά τα 14 αεροδρόμια, στην ουσία, αντί να διοχετεύονται στα ελληνικά δημόσια ταμεία, θα πηγαίνουν κατευθείαν σε γερμανικά δημόσια ταμεία».

Παράλληλα διαμορφώνονται μονοπωλιακές συνθήκες στον τομέα των αερομεταφορών με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τον τουρισμό που εξαρτάται από αυτές σε ποσοστά 78% - 86%, αλλά και για τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων

Σε ιδιώτες οδηγούνται κι άλλα περιφερειακά αεροδρόμια

Αργά ή γρήγορα, σε ιδιώτες οδηγούνται κι άλλα περιφερειακά αεροδρόμια. Η ΕΕΣΥΠ ή αλλιώς, το Υπερταμείο προκήρυξε τον Μάιο διαγωνισμό για την αναζήτηση συμβούλων για την «αξιοποίηση» του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Εκτός από την Καλαμάτα, επενδυτικό ενδιαφέρον δύναται να συγκεντρώσει και το αεροδρόμιο της Πάρου.

Όμως οι κυβερνώντες νιώθουν περηφάνια και συνεχίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας εντείνοντας τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και την εξάρτηση της χώρας.

Αιδώς αχρείοι!

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search