• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κάλεσμα της κατάληψης Αντινομία σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 9/10 στις 11:00πμ στην είσοδο του παλιού ψυχιατρείου.

October 09, 2021 3393
 
“Μην τους φοβάσαι
Στον φόβο σου ποντάρουν”
Γ. Ρίτσος
Για να προλάβουμε το σχόλιο, ότι ο φασισμός δεν υπάρχει πια αφού η χρυσή αυγή καταδικάστηκε, έχουμε να πούμε τα εξής.
Η καταδίκη της χρυσής αυγής ήταν ποινική και όχι πολιτική, ο φασισμός δεν συμπυκνώνεται άλλωστε καθ’ ολοκληρίαν στην χρυσή αυγή.
Επιπλέον μέλη και στελέχη της οργανώνουν τις νέες γκρούπες τους μέσα από την φυλακή ώστε να είναι έτοιμοι μόλις αποφυλακιστούν.
Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της δίκης της ΧΑ, τη μεγαλειώδη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων έξω από το Εφετείο της Αθήνας και τις συγκρούσεις με τις κατασταλτικές συμμορίες της αστυνομίας, βλέπουμε κάποια γεγονότα να λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία της χώρας, με φασίστες και ακροδεξιούς μαθητές να επιτίθενται σε μαθητές που αγωνίζονται, φοιτητές και αντιφασίστες. Από την πρώτη στιγμή, η Χρυσή Αυγή και άλλα ναζιστικά μορφώματα όπως ο Ιερός Λόχος, ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για τις επιθέσεις.
Τα γεγονότα αυτά, αποδεικνύουν περίτρανα πως ο φασισμός όχι απλά δεν πρόκειται να καταδικαστεί επί της ουσίας σε κανένα αστικό δικαστήριο και από κανένα νόμο, αλλά θα καιροφυλακτεί διαρκώς.
Οι φασίστες, έχοντας βρει χώρο έκφρασης και ανασυγκρότησης μέσα από τα αντιεμβολιαστικά και δεισιδαιμονικά συλλαλητήρια των τελευταίων μηνών,εμφανίζονται σήμερα ξανά ως οργανωμένες ομάδες κρούσης παραπληρωματικές της κρατικής καταστολής, εκεί που αυτή δεν μπορεί να δράσει ανοιχτά και επίσημα. Γι’ αυτό και χτύπησαν στα σχολεία σε κινητοποίηση
για τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γι’ αυτό και σπέρνουν το ρατσισμό και τη μισανθρωπιά τους στις φτωχογειτονιές της εργατικής τάξης, αποπροσανατολίζοντας την από τα πραγματικά κοινωνικά και ταξικά προβλήματα.
Εμείς σαν αντιφασίστες δε θέλουμε να αφήσουμε σπιθαμή γης στους νεοναζί, και είναι χρέος όλων μας να σταθούμε μαχητικά απέναντι στο φασισμό και σε ό,τι τον γεννά. Θα βρεθούμε ξανά και ξανά στους δρόμους για να τερματίσουμε στην πράξη την μισσαλόδοξή τους δράση.
Εξάλλου ξέρουμε ότι μόνο υπό την προστασία των ένστολων αδερφών τους θα μπορούν να μαζέψουν τα απομεινάρια τους για να ξεμυτίσουν.
ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΈΡΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
Κατάληψη Αντινομία
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search