• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

15μελές του Εσπερινού Λυκείου Κέρκυρας: Στεκόμαστε πλάι στους καθηγητές μας και ενάντια στο Υπουργείο Παιδείας

October 11, 2021 214

 

Ανακοίνωση στήριξης της απεργίας των εκπαιδευτικών από το 15μελές του Εσπερινού Λυκείου Κέρκυρας και του προεδρείου του εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας με την οποία δηλώνουν τη συμπαράσταση στην απεργία των εκπαιδευτικών  επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Το αίτημά τους για να μην υποβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο μας βρίσκει αρωγούς στην προσπάθειά τους. Στεκόμαστε πλάι τους και ενάντια σε ένα Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που φαίνεται ότι και μόνο οι λέξεις δημόσιο, κρατική επιχορήγηση, κάλυψη των κενών, συμπερίληψη και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση τους είναι εντελώς άγνωστες."

Η ανακοίνωση

Σήμερα 11/10 οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων απεργούν ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Το αίτημά τους για να μην υποβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο μας βρίσκει αρωγούς στην προσπάθειά τους. Στεκόμαστε πλάι τους και ενάντια σε ένα Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που φαίνεται ότι και μόνο οι λέξεις δημόσιο, κρατική επιχορήγηση, κάλυψη των κενών, συμπερίληψη και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση τους είναι εντελώς άγνωστες.
Προχωράμε σε αποχή από τα μαθήματα και απαιτούμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου.

1. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

2. Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

3. Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

4. Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

5. Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά».

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search