• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Καμαρώνουν για το ξεπούλημα της μαρίνας mega yachts της Κέρκυρας & του λιμανιού της Λευκίμμης – Έρχεται ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

November 27, 2021 947

 

Ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία και καμαρώνουν! Το νέο τσουνάμι των ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνει το αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Αsset Development Plan – ADP) του ΤΑΙΠΕΔ που περιλαμβάνει σειρά περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχών του δημοσίου προς «αξιοποίηση» μεταξύ των οποίων της Μαρίνα Megayacht-Κέρκυρα και τον Λιμένα/Μαρίνα Λευκίμμης. (Για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ πατήστε ΕΔΩ.) Ένα ξεπούλημα που θα έχει άμεσες και μακροπρόθεσμες δυσμενείς συνέπειες για το λαό και τον τόπο. Λιμάνια, αεροδρόμια, το νερό, δημόσιες στρατηγικές επιχειρήσεις, υποδομές, δρόμοι, η χώρα ολόκληρη έχει βγει στο σφυρί, έχει παραδοθεί στα ξένα και ντόπια μονοπωλιακά συμφέροντα. Η μνημονιακή λεηλασία συνεχίζεται αδιατάρακτα. Η κυβέρνηση συνεχίζει και ολοκληρώνει το επαίσχυντο έργο των προκατόχων της.

 

Στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται στην Κέρκυρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ert.gr προκειμένου να παρουσιάσει το master plan της νέας μαρίνας mega yachts στην πόλη της Κέρκυρας, καθώς και της νέας μαρίνας στο λιμάνι της Λευκίμμης.

Αυτό δήλωσε μιλώντας μιλώντας στην τοπική ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Γκίκας, ο οποίος προσέθεσε, ότι ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει πως μέσα στο 2022 θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτη και των δύο αυτών μαρίνων.

Υπενθυμίζουμε, ότι η μαρίνα mega yachts είναι προγραμματισμένη να κατασκευαστεί στο σημείο, που βρίσκονται σήμερα τα καρνάγια στο Μαντούκι, μέσα στο χώρο του ΟΛΚΕ.

Σε ό, τι αφορά το λιμάνι της Λευκίμμης ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ θα παρουσιάσει το συνολικό σχέδιο για το λιμάνι, για το οποίο ήδη γνωρίζουμε -σύμφωνα με τον κο Γκίκα- ότι θα προστεθεί και μαρίνα. Η δε ανάθεση του σε ιδιώτη δεν θα επηρεάζει τον επιβατικό σταθμό, όπου σήμερα γίνονται τα δρομολόγια προς την Ηγουμενίτσα. Επίσης, εκεί προβλέπεται να κατασκευαστεί υποδομή ώστε να γίνει δυνατή η προσέγγιση μικρών κρουαζιερόπλοιων.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και η ανυπαρξία ουσιαστικών αντιστάσεων από κόμματα της αντιπολίτευσης και τοπικούς φορείς. 

O tempora, o mores!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search