• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των οικοδόμων την Παρασκευή 3/12

December 01, 2021 4946

 

 

Ο Σύλλογος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την 3η Δεκεμβρίου με και καλεί τα μέλη του  να συμμετέχουν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών από όλες τις ειδικότητες,

Η πίεση απέναντι στην κυβέρνηση και τους μεγαλοκατασκευαστές πρέπει να δυναμώσει ΤΩΡΑ όσο ποτέ. Όσοι σήμερα μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, ανοργάνωτους, διαιρεμένους για να μας έχουν του χεριού τους, μια απάντηση πρέπει να έχουν!!

Μαζική οργάνωση και συσπείρωση στο Σωματείο, αλληλέγγυοι ο ένας δίπλα στον άλλον. Εμπιστευόμαστε τη δύναμη μας και δυναμώνουμε τον αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, για να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, για 7ωρο, 5ήμερο, για δωρεάν, δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, για την προστασία των ανέργων. Συντονίζουμε την δράση μας με άλλα σωματεία απέναντι στην αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη.
Σας καλούμε όλους σε μαζική συμμετοχή για να κουβεντιάσουμε, έχοντας πλέον ακόμη περισσότερη πείρα από το τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς, πώς οργανώνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και πώς έχουμε πετύχει κατακτήσεις, περνώντας στην αντεπίθεση για σύγχρονους όρους και συνθήκες εργασίας.
Κάνουμε την οργή και αγανάκτηση μας οργανωμένη δύναμη, βάζοντας στο στόχαστρο όλους αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και στο επίκεντρο της πάλης μας τις δικές μας ανάγκες.
Συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να μην είναι κανείς συνάδελφος μόνος του απέναντι στον εργολάβο, την εταιρεία. Η κατοχύρωση αύξησης στο μεροκάματο και στο μισθό μέσα από μια Συλλογική Σύμβαση θα σημαίνει και αύξηση του ενσήμου, των ημερών ασφάλισης, την κατοχύρωση μιας σειράς δικαιωμάτων, όπως το ωράριο κ.ά.
Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας στις 3 Δεκέμβρη
Τα αιτήματα μας :
● Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αύξηση στα μεροκάματα, με κατώτερο μεροκάματο 50€ για ανειδίκευτους χωρίς 3ετιες, 7ωρο –5θημερο –35ωρο. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ.
● Να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, δικαιώματα, ασφάλιση, συντάξεις.
● Άμεση επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58, με κατάργηση του διαχωρισμού σε νέους και παλιούς ασφαλισμένους, αφού οι ασφαλισμένοι από το 1993 και μετά βγαίνουν στα 62. Ταυτόχρονα δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση του πάγιου αιτήματός μας ως εργαζόμενοι στα ΒΑΕ να μπορούμε να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 55 έτη οι άντρες και στα 50 έτη οι γυναίκες.
● Επίδομα ανεργίας στα 600€ με μόνη προϋπόθεση τα 50 ένσημα με την προσαύξηση. Αλλαγή των προϋποθέσεων που απαιτούνται για να πάρουν το χειμερινό επίδομα περισσότεροι οικοδόμοι (50-250 ένσημα).
● Αναγνώριση όλου του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου, με ευθύνη της χρηματοδότησης από κράτος και εργοδοσία.
● Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
● Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης .

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search