Print this page

Κινητοποίηση για την άκυρη απόλυση συνδικαλιστή από την "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε."

January 10, 2022 3844

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε."

Την Τετάρτη 12/1/2022 θα διεξαχθεί η δίκη για την άκυρη απόλυση του Ταμία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων από την εργοδοσία της "Άξονας Α.Ε." Η παραπάνω απόλυση έχει ήδη κριθεί ως ΑΚΥΡΗ από την Επιθεώρηση Εργασίας (Αρ. Δελτίου Διαφοράς 79/287745) εδώ και μήνες ενώ επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε από την πρώτη στιγμή το Σωματείο μας, ότι δηλαδή γίνεται για την συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου και όχι για όσα προφασίζεται προκλητικά η πλευρά της εργοδοσίας, ώστε να κατασκευάσει "σπουδαίο λόγο" και να δικαιολογήσει την απόλυση.

Θυμίζουμε ότι ο συνάδελφος απολύεται για το γεγονός ότι δεν έσκυψε το κεφάλι στα παράλογα "θέλω" της εργοδοσίας. Απολύεται γιατί αντιστάθηκε στην εντατικοποίηση που επιβάλει η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να γίνουν οι εργαζόμενοι πιο "ευέλικτοι", πιο φτηνοί. Διώκεται επειδή μπήκε μπροστά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την δουλειά συναδέλφου του, που απολύονταν, επειδή δεν δέχτηκε βλαπτικές μεταβολές, όπως το να μετατραπούν μονομερώς (από την πλευρά της εργοδοσίας) οι συμβάσεις των εργαζόμενο στο γραφείο της επιχείρησης από πλήρους σε μερικής απασχόλησης. Απολύεται γιατί απέτρεψε το να γίνεται "μπαλάκι" και "πολυμηχάνημα" και να εργάζεται ο ίδιος και οι εργαζόμενοι του γραφείου συνολικά σε όποιο σημείο του νησιού, όποτε και σε οποιοδήποτε αντικείμενο, άσχετο με την σύμβασή τους, ήθελε η εργοδοσία της 'Άξονας Α.Ε." Απολύεται γιατί ζήτησε δεδουλευμένα και απαίτησε μέτρα προστασίας της υγείας από τον νέο κορονοϊό, όταν έκανα την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα στην επιχείρηση!

Θυμίζουμε επίσης ότι η εργοδοσία, για να προχωρήσει στην απόλυση του συναδέλφου επικαλέστηκε τον αντεγρατικό νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη αναδεικνύοντας έτσι για άλλη μία φορά τον λόγο που η μεγαλοεργοδότες τον υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μας θέλουν πιο φτηνούς, πιο "ευέλικτους", πιο εκμεταλλεύσιμους και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, της οργάνωσης στα Σωματεία, το τσάκισμα όλων όσων διεκδικούν τα δικαιώματά τους! Φαίνεται ξεκάθαρα, πως ο νόμος αυτός ήρθε για να "λύσει τα χέρια" των μεγαλοεργοδοτών, ώστε να κατασκευάζουν "σπουδαίους λόγους" και να απολύουν όσους δεν αποδέχονται την εκμετάλλευση και τη μιζέρια!

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Οι εργαζόμενοι ξέρουμε πως χωρίς την δική μας δουλειά, τίποτα δε μπορεί να γίνει! Όλος ο πλούτος που παράγεται, παράγεται

από τα δικά μας χέρια και σε αυτά πρέπει να επιστρέψει! Η πρόσφατη κατεύθυνση εξάλλου μεγαλοεργοδοτών και κυβερνήσεων για την επιστροφή στην εργασία τους μετά από πέντε ημέρες καραντίνας, όσων έχουν νοσήσει από το νέο κορονοϊό, ακόμα δηλαδή ενώ είναι άρρωστοι και μπορούν να τον μεταδώσουν και σε άλλου σε μία περίοδο που μολύνονται μαζικά εργαζόμενοι και αναγκάζονται να απουσιάζουν ταυτόχρονα πολλοί από την εργασία τους, άρα να μειωθούν τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών, επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο αυτό που λέει το σύνθημά μας, πως "χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά..."

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό να ορθώσει το ανάστημά του! Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας λέξη! Οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας, παλεύουμε για να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι αντεργατικοί νόμοι τους, αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Συμμετέχουμε μαζικά στις μηχανοκίνητες πορείες διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την Τρίτη 11/1/2022 στις 10 το πρωί (Αλυκές Ποταμού, Ποντή) και στις 6 το απόγευμα (Αλυκές-Εμπορικό Κέντρο) ενάντια στην ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της υγείας, για όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας! Παράλληλα, την Τετάρτη 12/1/2022 στις 9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο συμμετέχουμε (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας) στην κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης, ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδια μεγαλοεργοδοτών και κυβερνήσεων να "βάλουν στον πάγο" την διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής για όλους τους εργαζόμενους!

 

 

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.