• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό του Καζακστάν και στο δίκαιο αγώνα του

January 23, 2022 3229

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Ψήφισμα

Τις τελευταίες βδομάδες οι εργαζόμενοι και ο λαός του Καζακστάν βρίσκονται σε μεγάλες κινητοποιήσεις κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή. Αγωνίζονται ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα.

Οι συγκρούσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, η εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας για τα κέρδη των λίγων, έχουν δραματικές επιπτώσεις για τους λαούς, που βλέπουν το κόστος ζωής να αυξάνεται καθημερινά με τραγικές συνέπειες.

Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, της εμπορευματοποίησης της υγείας σε συνθήκες πανδημίας, με αύξηση του πληθωρισμού, αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και βασικών αγαθών.

Οι λαοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους δεν είναι «τρομοκράτες».

Η καταστολή και ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η απαγόρευση των απεργιών, οι διώξεις αγωνιστών εργαζομένων και οι εξαφανίσεις συνδικαλιστών είναι η απάντηση των Κυβερνήσεων για να αναχαιτίσουν την διογκούμενη οργή και αγανάκτηση των λαών.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό του Καζακστάν και στο δίκαιο αγώνα του, για καλυτέρευση του βιοτικού του επιπέδου, ενάντια στη ληστεία του ενεργειακού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια, για δημοκρατικές ελευθερίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search