Print this page

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Κινητοποιήσεις με στάση εργασίας την Τετάρτη 3/8

July 29, 2022 4949

 

Το σωματείο εργαζομένων πραγματοποίησε γενική συνέλευση, στην οποία αποφασίστηκαν ομόφωνα κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ξεκινώντας την Τετάρτη 3/8/2022 και ώρα 11-13 μμ 2ωρη στάση εργασίας . Συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου .

Κάλεσμα όλων των σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα_, του ΝΤ ΑΔΕΔΥ , του εργατικού κέντρου , συλλογικοτήτων, αλλά και των πολιτών ώστε να  συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για ένα δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο αντάξιο της Κέρκυρας ένα νοσοκομείο στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη Γενική συνέλευση των εργαζομένων  που έγινε την Τρίτη 26/7 συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα φλέγοντα προβλήματα που μας απασχολούν.

 

1) Υποστελέχωση της ΚΔ κλινικής και η ουσιαστική διάλυσή της. Η διαχρονική υποστελέχωση όλου του Παθολογικού και Χειρουργικού τομέα .  Η αδυναμία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού όταν σε αντίθεση Νοσοκομεία ίδιου βεληνεκούς προβαίνουν σε προκηρύξεις προσλήψεων .

2) Το “l etat c est moi” της διοίκησης, το οποίο επιβάλλεται με μορφή εντέλλεσθε αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο παράγοντα και την κούραση. Αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις – αντιρρήσεις των διευθυντών των κλινικών απαιτώντας την παραίτησή τους σε περίπτωση που δε συναινέσουν με τις επιθυμίες της.
*Είναι απορροίας αξιο γιατί δεν έχει επέμβει ο εισαγγελέας όταν με τρία εντέλλεσθε της διοίκησης σε τρεις καρδιολόγους αναγκάστηκαν να εργάζονται 40ωρο με αποτέλεσμα την κατάρρευση τους ενός και την εισαγωγή  του στα επείγοντα . Τι αλήθεια θα πρέπει  ακόμη να περιμένουμε και ποια προστασία  έχουμε στην υγεία  μας;

3) Η αδιαφορία για τον κλάδο των τραπεζοκόμων. Γιατί άλλωστε να ενδιαφερθεί τη στιγμή που είναι σαφής η πρόθεσή της να δώσει την εστίαση σε ιδιώτες; Άραγε γιατί στους μόνιμους τραπεζοκόμους χρωστάνε δεκάδες μέρες άδειας και ρεπό τη στιγμή που στους επικουρικούς δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Γιατί ωθούν τους μονίμους στη φυσική και ηθική εξόντωση εάν δεν είναι ο σκοπός τους η παραίτησή τους;

4) Η Αυταρχική και προσβλητική συμπεριφορά  της διοίκησης προς το σύνολο σχεδόν  των εργαζομένων  ακόμα και με κοσμητικά επίθετα φτάνοντας αρκετές φορές να ακουστεί το “αν δε σου αρέσει να παραιτηθείς”.

5) Οι άσκοπες μετακινήσεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού αγνοώντας τις έννοιες της παραγωγικότητας και της εξειδίκευσης. Και γιατί να τις ξέρουν άλλωστε; Δε κρίθηκαν για να πάρουν τις θέσεις τους στο Δ απλώς τοποθετήθηκαν σύμφωνα με την επετηρίδα της κομματικής τους πίστης.

6) Επέκταση κινήτρων σε όλους τους εργαζόμενους για στελέχωση και παραμονή στο Νοσοκομείο.

7) Στήριξη του δημοσίου και μοναδικού μας νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

8)  Επαναφορά όλου του υγειονομικού προσωπικού που είναι σε αναστολή αφού τα πάντα λειτουργούν και όλοι νοσούν. Φτάνει  πια η τιμωρία όλου  υγειονομικού προσωπικού με τους μεν να είναι σε τιμωρητική εξαθλίωση και πείνα και τους δε να εργάζονται ακατάπαυστα χωρίς ρεπό ξεκούρασης και κανονικές άδειες .

Ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση για  κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ξεκινώντας την Τετάρτη 3/8/2022 και ώρα 11-13 μμ 2ωρη στάση εργασίας . Συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου .

Κάλεσμα όλων των σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα_, του ΝΤ ΑΔΕΔΥ , του εργατικού κέντρου , συλλογικοτήτων, αλλά και των πολιτών ώστε να  συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για ένα δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο αντάξιο της Κέρκυρας ένα νοσοκομείο στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό.

Αποτάσσουμε τις αυταρχικές διοικήσεις που μοιράζουν ποινές χωρίς  ΕΔΕ, πρόστιμα, απειλές με βαρείς χαρακτηρισμούς και προτρέπουν το προσωπικό σε παραίτηση.

Απαιτούμε ισχυρή δημόσια υγεία  και όχι διοικήσεις όπου για να δείξουν τη δύναμή τους το πρώτο που κάνουν είναι να τρέχουν στο Μαξίμου και να ανεβάζουν φωτογραφίες στο λογαριασμό τους στο διαδίκτυο .

Ζητάμε καθοδηγητική διοίκηση με όραμα. Μια διοίκηση που θα μας εμπνεύσει.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.