• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Για το ατύχημα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας: Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας…

October 25, 2022 1204

 

Ατύχημα ή έλλειψη μέτρων προστασίας;

Σε κάθε περίπτωση δύο γυναίκες (μια δασκάλα και μια σχολική τροχονόμος) έξω από το 5ο δημοτικό, στον πεζόδρομο του Αγίου Αντωνίου κινδύνεψαν. Ευτυχώς ο τραυματισμός τους δεν ήταν σοβαρός. καλύτερα να μην σκεπτόμαστε τι θα συνέβαινε, αν εκείνη την ώρα περνούσαν μαθητές.

Τι συνέβη; Λύθηκε το χειρόφρενο ενός ΙΧ που ήταν σταθμευμένο στο σημείο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στις δύο γυναίκες και να τις τραυματίσει σχετικά ελαφρά..

Άμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ και τις μετέφερε στο Νοσοκομείο.

 

Σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού και νηπιαγωγείου προς όλους τους αρμόδιους φορείς επισημαίνεται μεταξύ άλλων: "Είμαστε συντετριμμένοι από το ατύχημα, το οποίο, δυστυχώς, αποτελεί επιβεβαίωση του φόβου που έχουμε τα τελευταία χρόνια για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με τις τροφοδοσίες των καταστημάτων και επιβατικών ΙΧ, που εισέρχονται στον πεζόδρομο της Νικηφόρου Θεοτόκη τις πρωινές ώρες. Οι εκκλήσεις μας προς τους γονείς ώστε να μην εισέρχονται με τα ΙΧ τους στον πεζόδρομο είναι συνεχείς, όμως, δυστυχώς, δεν είμαστε οι αρμόδιοι για τη διασφάλιση της τήρησης του νόμου.
Εκφράζοντας την αγωνία και την ανησυχία μας για τους 140 μαθητές του σχολείου μας, ζητάμε το αυτονόητο: Να κινούμαστε με ασφάλεια από και προς τη σχολική μας μονάδα. Ο νόμος περί της διέλευσης οχημάτων σε πεζόδρομο, πρέπει να τηρείται αδιάλειπτα, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με ζωές παιδιών."

Ας μην τα ρίχνουμε, λοιπόν στην τύχη, αλλά στην "ανεξέλεγκτη κατάσταση"  και την έλλειψη μέτρων προστασίας

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι,
Σήμερα, Τρίτη, 25 Οκτωβρίου του 2022, έλαβε χώρα ένα τρομακτικό ατύχημα μπροστά από την είσοδο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας. Επιβατικό ΙΧ μεγάλου κυβισμού, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κύλησε και παρέσυρε δύο άτομα (μία εκπαιδευτικό μας και τη σχολική τροχονόμο), εκ των oποίων το ένα είναι πιο σοβαρά τραυματισμένο. Μπροστά στο συμβάν ήταν παιδιά και γονείς, οι οποίοι και πανικοβλήθηκαν. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αποτελεί τύχη το γεγονός ότι δεν χτυπήθηκαν παιδιά, καθώς την τελευταία στιγμή γονείς τα τράβηξαν προκειμένου να μην παρασυρθούν από το όχημα.


Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κέρκυρας, είμαστε συντετριμμένοι από το ατύχημα, το οποίο, δυστυχώς, αποτελεί επιβεβαίωση του φόβου που έχουμε τα τελευταία χρόνια για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με τις τροφοδοσίες των καταστημάτων και επιβατικών ΙΧ, που εισέρχονται στον πεζόδρομο της Νικηφόρου Θεοτόκη τις πρωινές ώρες. Οι εκκλήσεις μας προς τους γονείς ώστε να μην εισέρχονται με τα ΙΧ τους στον πεζόδρομο είναι συνεχείς, όμως, δυστυχώς, δεν είμαστε οι αρμόδιοι για τη διασφάλιση της τήρησης του νόμου.


Εκφράζοντας την αγωνία και την ανησυχία μας για τους 140 μαθητές του σχολείου μας, ζητάμε το αυτονόητο: Να κινούμαστε με ασφάλεια από και προς τη σχολική μας μονάδα. Ο νόμος περί της διέλευσης οχημάτων σε πεζόδρομο, πρέπει να τηρείται αδιάλειπτα, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με ζωές παιδιών.


Ζητάμε τη συμβολή των αρμόδιων Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να προβλεφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας μεταξύ 08:00 και 08:30 πμ., ώρες που μετακινούνται οι μαθητές, την τοποθέτηση κατάλληλης σηματοδότησης, αλλά και τοποθέτηση μειωτών ταχύτητας (σαμαράκια), που θα συμβάλουν στη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας. Κατανοώντας πλήρως ότι ο ζωτικός ιστός της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τους μόνιμους κατοίκους και τους επιχειρηματίες, η λύση απέναντι στον κίνδυνο που ελλοχεύει, κατά τη γνώμη μας, οφείλει να είναι συλλογική και με σεβασμό προς όλους.
Θεωρούμε το ενδιαφέρον σας για το θέμα και τη συνεργασία σας, απαραίτητα προκειμένου να μην συμβούν άλλα ατυχήματα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για ενημέρωση και συνέργεια, ώστε να θωρακίσουμε την ασφάλεια των παιδιών μας.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κέρκυρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search