Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας αναφέρει:

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση,θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Κέρκυρας, όπως και άλλες, δεν έχει προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ενώ ήδη σε άλλες Διευθύνσεις οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α,Γ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά κ.ά.) όπως και στην Δευτεροβάθμια (Γ΄ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Χανίων, κ.ά.). Είναι πραγματικά προκλητικό το γεγονός ότι στο διπλανό γραφείο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία μονιμοποίησης με αποτελέσμα να εγείρονται ζητήματα ανισοτήτων και κατάφωρης αδικίας μεταξύ των συναδέλφων!

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά.

Καταδικάζουμε την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων των νεοδιόριστων  συναδέλφων της ειδικής αγωγής, οι οποίοι, ενώ έχουν διοριστεί από τον Αύγουστο του 2020, όμως είναι μετέωροι εργασιακά, περιμένοντας τη μονιμοποίησή τους, η οποία εκκρεμεί. Η άρνηση μονιμοποίησης των συναδέλφων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που έχει ως στόχο της την ακύρωση των βασικότερων κατακτήσεών μας.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τη Διεύθυνση να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΠΕ την Παρασκευή 25/11 στις 1.30 μ.μ. στη Διεύθυνση καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι νεοδιόριστοι.

Δηλώνουμε ότι άμεσα ο ΣΕΠΕ θα υλοποιήσει τα αιτήματα των συναδέλφων για  προσφυγή στα δικαιοσύνη, αν η Διεύθυνση συνεχίσει να μην υλοποιεί την προβλεπόμενη νομοθεσία για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

Στις 25/11 θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.30 για το θέμα των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων συναδέλφων και το ωράριο των νηπιαγωγών. Απαντάμε άμεσα σε κάθε προσπάθεια της Κεραμέως που θα επιχειρήσει να ακυρώσει όσες μονιμοποιήσεις έγιναν από τις Διευθύνσεις, με αποτέλεσμα να παρατείνεται εκβιαστικά η εργασιακή ομηρία χιλιάδων συναδέλφων. Απαιτούμε άμεσα ουσιαστική δικαίωση στο αίτημα μείωσης του ωραρίου των νηπιαγωγών.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.