• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Έκλεισαν ουσιαστικά το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κέρκυρας μετά από 24 χρόνια!

January 12, 2023 2551

Στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κέρκυρας (Ε.Κ.Φ.Ε) Κέρκυρας μπαίνει λουκέτο, αφού μετά από 24 χρόνια βρίσκεται χωρίς στέγη. Η αδιαφορία των Υπευθύνων και η μετάθεση ευθυνών μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας στερεί από την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού τις υπηρεσίες του Κέντρου. Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κέρκυρας (ΕΚΦΕ) από τα 300m2 στα οποία στεγαζόταν, μετακόμισε στο νεόδμητο κτήριο του 4ου Λυκείου σε χώρο 25m2 !!! αναστέλλοντας έτσι οποιαδήποτε δραστηριότητά του.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Φυσικού Παναγιώτη Μουρούζη:

 

Τελικά οι φόβοι μου δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κέρκυρας (ΕΚΦΕ) από τα 300m2 στα οποία στεγαζόταν, μετακόμισε στο νεόδμητο κτήριο του 4ου Λυκείου σε χώρο 25m2 !!! αναστέλλοντας έτσι οποιαδήποτε δραστηριότητά του.

Η πρώτη συνέπεια στα εκπαιδευτικά δρώμενα του νησιού ήταν ότι για πρώτη φορά μετά από 13 συναπτά έτη οι μαθητές του νομού στερήθηκαν τη δυνατότητα συμμετοχής τους στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πειραμάτων EUSO-EOES αφού το ΕΚΦΕ ήταν αδύνατο να διοργανώσει τον αντίστοιχο τοπικό διαγωνισμό.

Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο:

Αλαμάνος Χαρίλαος – Διευθυντής Β/θμιας Εκ/σης

Αγγελόπουλος Πέτρος – Περιφερειακός Διευθυντής Εκ/σης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search