Print this page

Τετάρτη 8/3 απεργούμε - Προσυγκέντρωση ΕΛΜΕ Κέρκυρας στα Λύκεια

March 07, 2023 2446

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ – ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – 11:30 ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Δεν θα μπορούσε παρά να βγει ο κόσμος στους δρόμους. Όλες αυτές τις μέρες, από τις 28/2, καθημερινά, είναι συγκινητικές οι εκδηλώσεις των εργατικών σωματείων, των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, μαζικών φορέων του λαού, που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Είναι προφανές ότι όταν ο λαός βγαίνει στο δρόμο, η εξουσία τρομάζει. Γι’ αυτό και χθες, η κυβέρνηση επέλεξε να πνίξει τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Συντάγματος, στα χημικά. Όμως δεν υπολογίζουν καλά. Απέναντί τους έχουν τον εχθρό λαό.

Ο λαός δεν μπορεί να υποστεί κανένα άλλο έγκλημα. Κι αυτό που συνέβη ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο ήταν γνώστες και οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις του κρατικού ΟΣΕ και της ιδιωτικής «Hellenic Train». Ο «εκσυγχρονισμένος» και «απελευθερωμένος» σιδηρόδρομος όλων των κυβερνήσεων τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν συρμοί θανάτου…

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Στις 8 Μαρτίου όλοι οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί μαζί με γονείς και μαθητές μπορούμε να δείξουμε το καθάριο πρόσωπο των εργαζομένων. Αυτών που γέμισαν τα κέντρα αιμοδοσίας μετά το ατύχημα και συγχρόνως δεν έκλεισαν το στόμα τους, δεν αναμάσησαν την καραμέλα ότι δεν είναι ώρα για ευθύνες, όπως διακήρυτταν με θράσος κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο…

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να ζήσουμε με το «πάμε και όπου βγει», δηλαδή όπου μας βγάζουν οι «σειρήνες» της εξοικονόμησης πόρων, του «κόστους - οφέλους», των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας, της υγείας, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και δημόσιων δομών. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων κι όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη». Και πάνω από όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι φοιτητές έχουμε ζήσει τους λέβητες που σκάνε σε σχολείο και παίρνουν ζωές, τα αμφιθέατρα να μη χωράνε, τους φοιτητές που πέφτουν από τα παράθυρα, εκατοντάδες ακατάλληλα σχολεία που πλημμυρίζουν και πέφτουν σοβάδες. Και όλα αυτά όταν δεν έχει ολοκληρωθεί ΟΥΤΕ ο α’ βάθμιος προσεισμικός έλεγχος στα περισσότερα σχολεία. Αντιθέτως, είναι διαρκής, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, η υποχρηματοδότηση για τις σχολικές μονάδες (1,8 δις λιγότερα τα τελευταία 11χρόνια).

Είναι αδιανόητο η τεχνολογία να μην υπηρετεί τη ζωή αλλά να υπηρετεί την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, να δαπανώνται χρήματα, για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για εξοπλισμούς, για την ακόμα μεγαλύτερη στελέχωση της αστυνομίας και την ίδια ώρα που τα κοράκια των funds, με νομοθεσία της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, παίρνουν μπιτ παρά δημόσια αγαθά, στα τρένα να μην υπάρχει φωτοσήμανση και συστήματα τηλεδιοίκησης. Μέσα στην πανδημία βρήκαν την ευκαιρία να απαξιώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, να αφήσουν υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία ενώ είχαμε χιλιάδες νεκρούς. Και αμέσως μετά να το ιδιωτικοποιούν. Ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, έμεινε για ώρα χωρίς ρεύμα εν ώρα εφημερίας και από την άλλη το παιδολογικό-ογκολογικό κέντρο σπρώχνεται στα νύχια της επιχειρηματικότητας. Μία μέρα μετά το έγκλημα στα Τέμπη έφεραν προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Οι εκπαιδευτικοί με τον πολύμηνο αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε ένα σύγχρονο, ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία

κατηγοριοποιημένα που θα ψάχνουν χορηγούς, με εκπαιδευτικούς γυρολόγους, κακοκπληρωμένους και ταπεινωμένους. Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο να βλέπουμε κουρασμένα παιδιά στις τάξεις μέσα στο κυνήγι των εξετάσεων, της τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ, για μια ζωή, χωρίς προοπτική.

Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δε θα περιμένουμε στα σχολεία μας να μετρήσουμε θύματα κατά τη διάρκεια ενός νέου σεισμού, από ένα πεσμένο ταβάνι, από μια καταστροφική πυρκαγιά, από ένα κακοσυντηρημένο καυστήρα ή από ένα βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης.

Διεκδικούμε τη ζωή μας, μια ζωή με αξιοπρεπής όρους διαβίωσης, χωρίς κουπόνια, χωρίς πλειστηριασμούς, με 8ωρη εργασία, με κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, σύνταξη

Το εγκληματικό γεγονός στα Τέμπη τους αποκάλυψε. Όπως και αυτούς που τόσα χρόνια, συγκάλυπταν τις ευθύνες των κυβερνήσεων και με περισσή ευκολία καταφέρονται κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της δράσης τους.

8 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ü Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

ü Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

ü Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου.

ü Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

ü Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

ü Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων, να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών και το «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπεύθυνο – ανεύθυνο κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα.

ü Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι (σε βάθος και όχι μόνο οπτικοί) σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

ü Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

ü Να εκδοθούν σαφή πρωτόκολλα ενεργειών για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγειινή στα σχολεία π.χ. ώρα και προϋποθέσεις πραγματοποίησης εργασιών στα σχολεία με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Στις 8 του Μάρτη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις. Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις τάξεις. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών μας.

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας σαν μια γροθιά τον αγώνα ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και απαξίωσης των σχολείων. Υπογράφουμε μαζικά την απεργία – αποχή ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.