• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα! - Όλες -οι στην πανεργατική απεργία 16/3 - Προσυγκέντρωση στα Λύκεια

March 14, 2023 347

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Προεπισκόπηση εικόνας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16/3

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

Το δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν μια «κακιά στιγμή», ένα ανθρώπινο λάθος, αλλά το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που συστηματικά υποβαθμίζει και μετατρέπει σε εμπόρευμα τα δημόσια αγαθά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων. Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες υποβαθμίστηκαν και απαξιώθηκαν συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια. Το προσωπικό τους μειώθηκε και οι υποδομές τους συρρικνώθηκαν με στόχο να πουληθούν φθηνά σε ιδιώτες οι οποίοι συνεχίζουν να επιδοτούνται από το κράτος. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε εταιρία ιταλικών συμφερόντων και σήμερα επιδοτείται από το κράτος και τελικά έχουμε βρεθεί με χειρότερες υποδομές από αυτές που υπήρχαν πριν 20 χρόνια. Το αποτέλεσμα το είδαμε στα Τέμπη: τουλάχιστον 57 άνθρωποι πλήρωσαν με τη ζωή τους την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και τα κέρδη των εταιρειών.

Όμως αυτό που συνέβη στους σιδηρόδρομους δεν είναι «μεμονωμένο» περιστατικό. Είτε πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, είτε για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, οι επιχειρήσεις είναι αυτές που θα αποκομίσουν τα κέρδη, ενώ η κοινωνία αυτή που θα φορτωθεί και θα πληρώσει τις ζημιές.

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που υλοποιούσε κάθε απαίτηση της Ferrovi/Hellenic Train, που δεν τοποθέτησε το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας, που κράτησε διαλυμένο τον ΟΣΕ, κάνοντας προσλήψεις σταθμαρχών με μπλοκάκια! Τα κροκοδείλια δάκρυα, οι δήθεν συγνώμες του κυνικού Μητσοτάκη και η παραίτηση-μαϊμού του Κ. Καραμανλή που επιστρέφει ως υποψήφιος βουλευτής(!) δεν μας ξεγελούν. Η καταστολή των διαδηλώσεων με χημικά και τις συμμορίες των ΜΑΤ και Δράση δείχνουν τις προθέσεις τους.

Ο απέραντος πόνος από τον άδικο χαμό δεκάδων, νέων κυρίως, ανθρώπων έγινε οργή. Η οργή βγαίνει στους δρόμους και γίνεται ποτάμι ανατροπής. Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Οι πολιτικοί ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Η πολιτική που δολοφονεί θα ανατραπεί! Αυτό είναι το μήνυμα από τις συγκλονιστικές, επίμονες κινητοποιήσεις, με τις απεργίες των σωματείων, τον ξεσηκωμό των φοιτητών και των μαθητών και των νέων σε όλη την Ελλάδα. Ο ξεσηκωμός των εργαζομένων και των νέων με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στην 24ωρη απεργία στις 8 Μάρτη, την ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες, από πολλά Εργατικά Κέντρα, πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.

Από την πολιτική απαξίωσης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων αγαθών δεν εξαιρείται η εκπαίδευση. Το δημόσιο σχολείο συστηματικά απαξιώνεται και μετατρέπεται σε ένα πιο ταξικό σχολείο για όλο και λιγότερους, με τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας να συρρικνώνονται διαρκώς. Γι’ αυτό και η Ν.Δ θεσμοθέτησε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αφήνει χιλιάδες μαθητές έξω από τα πανεπιστήμια, ενώ με την Τράπεζα Θεμάτων και τη σταδιακή και όλο και πιο σκληρή εφαρμογή της, δεκάδες χιλιάδες μαθητές θα εκδιωχθούν από το Λύκειο. Παράλληλα, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας θα είναι ο μηχανισμός που θα οδηγήσει στην ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων. Όμως, για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να αλλάξει το κλίμα στο σχολείο και να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έρχεται να επιβάλει κλίμα αυταρχισμού και εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα σχολεία, να καταργήσει κάθε έννοιας παιδαγωγικής ελευθερίας, να διαλύσει τους συλλόγους διδασκόντων και να κάνει τους εκπαιδευτικούς, αντί για συναδέλφους, ανταγωνιστές.

Αυτή την περίοδο οι δικοί μας αγώνες συμπίπτουν με την οργή της κοινωνίας για την εγκληματική πολιτική που οδήγησε στο δυστύχημα στα Τέμπη και που εκφράζεται με μεγάλες κινητοποιήσεις που απαιτούν δικαιοσύνη και την προστασία των δημόσιων αγαθών. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι ο αυταρχισμός και η καταστολή. Στόχος της είναι να βάλει φραγμό στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Τώρα όμως είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες! Τώρα είναι ώρα ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που δολοφονεί, με απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια!

Τώρα διεκδικούμε και απαιτούμε:

· Να μπει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις. Αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος, με εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση.

· Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, στην παιδεία την υγεία, τον πολιτισμό, τις μεταφορές, την ασφάλιση, το ρεύμα, το νερό, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο που θα καλύπτουν τις κοινωνικές ανάγκες για ασφαλείς και υψηλής ποιότητας παροχές, με μαζικές προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού με σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, και με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

· Να ικανοποιηθούν όλα τα βασικά αιτήματα του κινήματος στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό.

· Να γίνουν αποδεκτά όλα τα αιτήματα του κλάδου για αυξήσεις στους μισθούς, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, Γνήσια Συλλογική Σύμβαση εργασίας εφ’ όλης της ύλης, επαναφορά ωραρίου στα όρια του 2013, αύξηση των δαπανών για παιδεία και υγεία.

· Να σταματήσει τώρα η αξιολόγηση και η απαράδεκτη εισαγωγική επιμόρφωση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι.

· Να σταματήσει η εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων (τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις PISA, ΕΒΕ) και των άλλων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.

· Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που δολοφονεί με απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3 και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Γενικά Λύκεια. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας σαν μια γροθιά στον αγώνα ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και αποδόμησης του δημόσιου σχολείου και στην πολιτική που δολοφονεί. Η συμμετοχή μας στις μαζικές κινητοποιήσεις των σωματείων μας όλο το επόμενο διάστημα είναι ασπίδα προστασίας για τις λαϊκές ανάγκες, τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ - ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search