• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Το Κανόνι στην Κέρκυρα: Ο λόγος που πήρε το όνομά της η περιοχή

May 16, 2023 2277

 

Η ιστορία του 1798 και τι έχει απομείνει από τότε

«Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι…», τραγουδούσε κάποτε η Ρένα Βλαχοπούλου και η αλήθεια είναι πως κατάφερε όντως να ταυτίσει την Κέρκυρα με το Ποντικονήσι, αφού αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν η συζήτηση πάει σε αυτό το πανέμορφο και αρχοντικό νησί του Ιονίου. Για να φτάσουμε, όμως, στο Ποντικονήσι, θα πρέπει πρώτα να πάμε σε ένα άλλο σημείο της Κέρκυρας, στο οποίο πήγαν «πρώτοι» οι Γάλλοι το 1798 και το σημάδεψαν για τα πάντα: Ο λόγος, φυσικά, για το θρυλικό Κανόνι…

 
poster
 
 Κανόνι – Κέρκυρα: Η ιστορία του 1798

Κανόνι - Κέρκυρα

Η ιστορία έχει καταγράψει το εξής: Την εποχή της Γαλλοκρατίας και συγκεκριμένα το 1798 οι Γάλλοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν νότια της Παλαιόπολης μια πυροβολαρχία και ένα κανόνι διασώθηκε και βρίσκεται ακόμη εκεί, αποτελώντας πλέον αξιοθέατο του νησιού. Σχολεία που κάνουν την 5ήμερη εκδρομή τους, τουρίστες από Ελλάδα ή το εξωτερικό, νεαροί ή πιο μεγάλοι, όλοι όσοι επισκέπτονται την Κέρκυρα πάνε στο Κανόνι και προφανώς υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

 

Τη θάλασσα, την εκπληκτική θέα και ειδικά το ηλιοβασίλεμα με τα υπέροχα χρώματα που ειδικά από το Κανόνι προσφέρουν την καλύτερη οπτική, αλλά και τα αεροπλάνα που νομίζεις ότι προσγειώνονται… πάνω σου. Γιατί; Επειδή στο Κανόνι υπάρχει μια πεζογέφυρα που το συνδέει με την άλλη άκρη της λιμνοθάλασσας. Με το αεροδρόμιο, επομένως, να απέχει ελάχιστα από το σημείο, αν είσαι στην πεζογέφυρα το θέαμα είναι μοναδικό στις απογειώσεις και τις προσγειώσεις.

Κέρκυρα - ΚανόνιΠέρα από τη φυσική ομορφιά που προσφέρει η περιοχή, η θέα και το ηλιοβασίλεμα όμως, πέρα από τη διασκέδαση στο καζίνο, στο Κανόνι μπορείς να κάνεις και… μαθήματα ιστορίας. Εκεί βρίσκεται, άλλωστε, η αρχαία πόλη της Κέρκυρας, όπως και ο αρχαίος ναός της Άρτεμης. Όλα μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά δηλαδή, χωρίς να παραλείπουμε και τη Μονή Βλαχέρνας, το οποίο είναι κάτω από τον λόφο. Μια επίσκεψη εκεί, σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις και το καραβάκι για να πας απέναντι, στο Ποντικονήσι, ώστε να… τιμήσεις και το τραδούδι της Βλαχοπούλου.

 
 

Και από εκεί και πέρα, με τις αποστάσεις να είναι κοντινές, από το Κανόνι μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να βρεθείς… παντού. Στο Παλαιό ή στο νέο Φρούριο, στα ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, στη δημοτική λαϊκή αγορά και φυσικά στις καφετέριες και τα μπαρ της Κέρκυρας που καλύπτουν τις απαιτήσεις όλων. Ντόπιων και μη.

Δείτε φωτογραφίες από την ξεχωριστή τοποθεσία της Κέρκυρας

Κέρκυρα - Ελλάδα

Κέρκυρα

Κανόνι λιμάνι

Ταξίδι στην Κέρκυρα - Κανόνι

Κανόνι - Ταξίδι στην Κέρκυρα

ΠΗΓΗ: exploringgreece.tv

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search