• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πώς ψήφισαν στην Κέρκυρα – Κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο η ΝΔ – Ψηλότερα ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ

May 23, 2023 543

 

Στην ΠΕ Κέρκυρας σε όλους τους Δήμους και τις Δημοτικές Ενότητες πρώτη αναδείχτηκε η ΝΔ με μειωμένο το ποσοστό της σε σύγκριση με τον πανελλαδικό μέσο όρο κατά 4,5% και πλέον. Έλαβε 37,02 (Πατήστε ΕΔΩ για τα συγκεντρωτικά της ΠΕ Κέρκυρας) έναντι 40,79 στην επικράτεια. (Πατήστε ΕΔΩ). Το υψηλότερο ποσοστό η ΝΔ συγκέντρωσε στη ΔΕ Κασσωπαίων με 44,91% (πατήστε ΕΔΩ), ενώ το συνολικό ποσοστό στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας προσέγγισε το 38%. (πατήστε ΕΔΩ).Το χαμηλότερο στη ΔΕ Λευκιμμαίων 28,31% (πατήστε ΕΔΩ). Και στη ΔΕ Κορισσίων 30,34% (πατήστε ΕΔΩ)

Δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,00% περίπου το πανελλαδικό ποσοστό. Βρέθηκε στην τρίτη θέση στη ΔΕ Θιναλίου και στη ΔΕ Λευκιμμαίων που συγκέντρωσε το χαμηλότερο ποσοστό με 16,65% (πατήστε ΕΔΩ).

Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 12,35% (+1% περίπου πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο). Το υψηλότερο ποσοστό πήρε στη ΔΕ Θιναλίου που προσέγγισε το 23% (πατήστε ΕΔΩ) και αναδείχτηκε δεύτερο κόμμα, όπως και στη ΔΕ Λευκιμμαίων.

Το ΚΚΕ στη ΠΕ Κέρκυρας πήρε ποσοστό 8,65% που είναι περίπου1,5% πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Το υψηλότερο ποσοστό στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας που ανήλθε στο 11, 84% (πατήστε ΕΔΩ) και 13,51% στη ΔΕ Λευκιμμαίων

Η ΠΛΕΥΣΗ αναδείχτηκε στην ΠΕ Κέρκυρας πέμπτο κόμμα με 5,07%, που είναι και το υψηλότερο πανελλαδικά. Στο Δήμο Παξών προσέγγισε το 7%. (πατήστε ΕΔΩ)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search