• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Μόνο το 1 από τα 3 μηχανήματα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας Λίγα τα τεστ κορονοϊού στο νοσοκομείο – Χρειάζονται προσλήψεις

July 29, 2020 197

 

Εν χορδαίς και οργάνω υμνήθηκε με την επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου με σύγχρονα μηχανήματα για test covid 19. Όμως η κατάσταση είναι δραματική σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ν. Ιωάννου στο παρακάτω αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Μαρίας Παγκράτη στην ert.gr

"Με τρία μηχανήματα για Covid – test έχει εφοδιαστεί το νοσοκομείο της Κέρκυρας αλλά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Γίνονται μόνο ελάχιστα τεστ και αυτά μόνο για εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά. Τα υπόλοιπα δείγματα που λαμβάνονται από τα ύποπτα περιστατικά που προσέρχονται στο νοσοκομείο στέλνονται στα Γιάννενα ή στην Αθήνα.

 

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ν. Ιωάννου, από τα τρία μηχανήματα του νοσοκομείου, αυτό με την δυνατότητα 300 τεστ δεν έχει ακόμα συνδεθεί για να λειτουργήσει. Εκτός λειτουργίας σύμφωνα με πληροφορίες είναι και το δεύτερο μηχάνημα που έστειλε πρόσφατα το υπουργείο. Αυτό που λειτουργεί είναι το μηχάνημα που δωρίστηκε στο νοσοκομείο από φορείς της περιοχής.

Η σκληρή πραγματικότητα περιλαμβάνει ακόμα και τα τεστ, που πλέον είναι υποχρεωτικό να γίνουν για τους ασθενείς που μπαίνουν σε τακτικό χειρουργείο στο νοσοκομείο της Κέρκυρας ή που μεταφέρονται σε άλλο νοσοκομείο Γιάννενα ή Πάτρα ή Αθήνα. Όπως είναι γνωστό, τα δείγματα που λαμβάνονται στο αεροδρόμιο αποστέλλονται στην Αθήνα και εκείνα που λαμβάνονται στο Λιμάνι αποστέλλονται στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ντίνα Ιωάννου, ιδιαίτερα τη νύχτα εργάζεται μόνο ένας παρασκευαστής ο οποίος έχει στην ευθύνη του όλες τις εξετάσεις, αιματολογικές κλπ, για όλες τις λειτουργίες του νοσοκομείου. Πολλές από αυτές είναι επείγουσες για ασθενείς με άλλες παθήσεις πλην κορονοϊού επομένως είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθεί με τα τεστ covid. Όπως εξηγεί, ο παρασκευαστής για να πιάσει στα χέρια του ένα ύποπτο δείγμα για covid πρέπει να φορέσει τον ειδικό εξοπλισμό γεγονός που απαιτεί χρόνο και δημιουργεί καθυστερήσεις στην υπόλοιπη δουλειά που επιβάλλεται να εκτελεστεί. Η κα Ιωάννου τονίζει ότι σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η πρόσληψη περισσότερων εργαζομένων στο νοσοκομείο πολλών ειδικοτήτων".

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search