• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκεί που μας χρωστούσανε μας φάγανε και το ...Βόδι ή πώς η NCH CAPITAL αφήνει αιχμές για εμπρησμό σε βάρος της "επένδυσης

August 18, 2020 4240

 

Δε φτάνει που η NCH CAPITAL με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της τωρινής της ΝΔ αγόρασε αντί πινακίου φακής την έκταση στον Ερημίτη για την τσιμεντοποίηση και την καταστροφή του οικοσυστήματος στο όνομα της "ανάπτυξης¨ καμώνεται πως η πυρκαγιά
οφείλεται σε εμπρησμό ενάντια στα σχέδιά της. Αν και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στις 11/7 είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ "επένδυσης΄αφού ο Ετρημίτης κάποια νστιγμή "θα καεί".
Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Κέρκυρα στην περιοχή που θα υλοποιηθεί το Kassiopi Project εξέδωσε η NCH CAPITAL, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου και αφήνει αιχμές για εμπρησμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της NCH CAPITAL
Με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε την ταυτόχρονη εκδήλωση και εξέλιξη πυρκαγιών, σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά μέτωπα, στη δύσβατη περιοχή του Ερημίτη της Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένου και του σημείου όπου θα υλοποιηθεί το Kassiopi Project.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περίπου 130 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν. Τμήμα ενός τόσο πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου για την Κέρκυρα καταστράφηκε, αλλά, όπως φαίνεται, η αποψίλωση, στην οποία είχαμε προβεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, περιόρισε τα μέτωπα των πυρκαγιών ώστε να μη λάβουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.
Ως NCH Capital Inc. σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, ήδη ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για την αναδάσωση της περιοχής, ώστε η έκταση που κάηκε να ξαναγίνει πράσινη, να ανακτήσει τον αρχικό της χαρακτήρα και φυσικό της πλούτο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλους όσοι συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς και αναμένουμε το πόρισμα του Ανακριτικού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την ελπίδα να βρεθούν άμεσα οι ένοχοι, που θέλησαν να καταστρέψουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής, η οποία είναι και το επίκεντρο του Kassiopi Project.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search