• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Να γίνει άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και προμήθεια μέσων προστασίας και υγιεινής

September 14, 2020 3781

 

 

Το μήνυμα της δημοτικής παράταξης του κεντρικού Δήμου Κέρκυρας “ΕΚΚΙΝΗΣΗ” για τη νέα σχολική χρονιά:
“Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει εν μέσω πανδημίας και ακόμα μια σειρά ζητήματα που αφορούν τη διασφάλιση της υγιεινής στα σχολεία και τη δημόσια υγεία δεν έχουν διευθετηθεί. 
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν τα εκπαιδευτικά σωματεία και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου σε ανακοίνωση τους  τα σχολεία έχουν να καθαριστεί από τον Ιούνιο(!!) ενώ ασαφές παραμένει το τι θα γίνει τελικά με τις σχολικές καθαρίστριες. Βέβαια η στάση της Δημοτικής Αρχής δεν μας εκπλήσσει, καθώς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που δημιουργεί πρόβλημα με τις σχολικές καθαρίστριες. 
 
Αυτό όμως το οποίο μας εκπλήσσει είναι η στάση της Δημάρχου απέναντι στους εκπαιδευτικούς συλλόγους και στους εργαζόμενους της καθαριότητας των σχολείων. Στο σχολείο δεν έχουν έρθει μέχρι στιγμής τα προστατευτικά μέσα(μάσκες αντισηπτικά) και όταν αυτό τέθηκε στη Δήμαρχο από συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς εκείνη μίλησε για λαϊκισμό. Επίσης η Δήμαρχος δήλωσε πως δεν έχει επίσημο αίτημα από κάποιο θεσμικό φορέα (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια) για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία λες και οι εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν τι γίνεται στο χώρο εργασίας τους. 
 
Θεωρούμε ότι το σχολείο το γνωρίζουν καλύτερα οι άνθρωποι που το στελεχώνουν και η έναρξη της σχολικής χρονιάς μόνο υπό την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν είναι λαϊκισμός είναι στάση ευθύνης. Η Εκκίνηση στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τήρηση των μέτρων υγιεινής. Ζητάμε να γίνει άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και προμήθεια μέσων προστασίας (μάσκες, κλπ) και υγιεινής (αντισηπτικά, χαρτί στους τουαλέτες, κ.α.). Καλούμε τη Δήμαρχο να  αντιμετωπίσει το πρόβλημα πραγματικά, να σταματήσει να αγνοεί την πραγματικότητα.”
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search