Print this page

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού: Μεγάλη συσπείρωση - 28 Σεπτέμβρη στον δρόμο για την ζωή που μας αξίζει!

September 14, 2020 3804
 

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού:

Είναι σε όλους ορατό ότι η πρωτοπόρα δράση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού η μεγάλη συσπείρωση των εργαζομένων του κλάδου και ο συνεπής ταξικός του προσανατολισμός , έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στο συνδικαλιστικό κίνημα της Κέρκυρας σε καιρούς υποχώρησης του εργατικού κινήματος. Εδώ το ποτάμι γυρίζει ανάποδα ! Ο εργατικός ξεσηκωμός στην τουριστική βιομηχανία της Κέρκυρας με τις αλλεπάλληλες ογκώδεις κινητοποιήσεις δεν αποτελεί ευκαιριακό φαινόμενο ,ούτε μόνο έκφραση της πρόσκαιρης οργής των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό τουρισμό.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου οργανώνονται , συσπειρώνονται στην ταξική γραμμή του συνδικάτου τους και πριν λίγες ημέρες το απέδειξαν με ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές απ την ίδρυση του συνδικάτου το 1936 μέχρι σήμερα.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό η διεύρυνση του πεδίου δράσης του σωματείου απ τα ξενοδοχεία σε όλο τον επισιτισμό- τουρισμό ,η αύξηση της δύναμης του συνδικάτου , το δυνάμωμα των αγώνων των εργαζομένων να προβληματίζει τους μονοπωλιακούς τουριστικούς ομίλους , το πολιτικό τους προσωπικό και τους μηχανισμούς τους.
Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός ότι η εργοδοσία έβαλε τα τσιράκια της να τρέχουν σε Αστυνομίες, Εισαγγελείς και Πρωτοδικείο προκειμένου να πετύχουν την παρεμπόδιση της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών του Συνδικάτου , βεβαίως ανεπιτυχώς!


Ούτε μας εκπλήσσει που εκδίδουν κατάπτυστες ανακοινώσεις οι οποίες αποτελούν μνημείο αυτογελοιοποίησης για τους συντάχτες και τους υπογράφοντες .
Εκείνο όμως που δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι ότι δικηγόρος που στο παρελθόν για λογαριασμό της εργοδοσίας κατέθεσε αγωγή στο όνομα εργαζομένων εν αγνοία τους (έχει για αυτό καταγγελθεί εξωδίκως στο παρελθόν), αλωνίζει στο Πρωτοδικείο και πριν προλάβουμε εμείς να πάρουμε αντίγραφα των πρακτικών των αρχαιρεσιών μας, τα έχει πάρει αυτός χωρίς αίτηση και κατά παράβαση του κανονισμού, τα έχει μεταφέρει για αναπαραγωγή εκτός του Δικαστικού Μεγάρου.


Δεν μας ανησυχεί που πήρε τα πρακτικά μας, άλλωστε στις διαδικασίες μας προήδρευσαν 14 συνάδελφοι του και έχουν όλοι τους να πουν για τις άψογες εκλογικές μας διαδικασίες, όμως, όποτε εμείς έχουμε ζητήσει αντίγραφα πρακτικών των σωματείων της εργοδοτικής φατρίας , παρ΄ότι είχαμε καταθέσει αγωγές , το Πρωτοδικείο αρχικά μας ζητούσε έγγραφο αίτημα , εν συνεχεία μας ζητούσε τεκμηρίωση του έννομου συμφέροντος μας και τελικά μας απέρριπτε το αίτημα. Γιατί λοιπόν αυτή η διαφορά στην αντιμετώπιση; Τι παίζεται στο Πρωτοδικείο της Κέρκυρας; Δεν γνωρίζουμε ούτε και περιμένουμε απαντήσεις.
Εκείνο για το οποίο προειδοποιούμε τους πάντες είναι να κοντέψουνε τα χέρια τους απ το συνδικάτο μας και να σταματήσουν να κάνουν όνειρα.
Οι χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι του μόχθου θα υπερασπιστούν με κάθε τίμημα το συνδικάτο τους , τα δικαιώματα τους , το ψωμί της οικογένειας και των παιδιών τους.
Γι αυτό το λόγο στις 28 Σεπτέμβρη θα είναι στο δρόμο για να παλέψουν για την ζωή που τους αξίζει και τους κλέβουν τα παράσιτα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.