• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Όλες και Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 25/9!

September 24, 2020 3402

ΕΛΜΕ Κέρκυρας 

 

Όλες και Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 25/9!

Συγκέντρωση στα Λύκεια 12 μ.μ.!

Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές όλοι στον αγώνα για την ασφάλειας και την υγιεινή στα σχολεία.

Την ώρα που φουντώνει η πανδημία και αυξάνεται με ταχύτητα ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την πολιτική απόφαση να μη δώσει ούτε 1€ προκειμένου να διασφαλίσει στοιχειωδώς τους όρους για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα covid -19 τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμα και τα τεστ από την τσέπη μας. Μέσα σε αίθουσες κλουβιά, με 25αρια τμήματα, ακόμα και 2ώρες συνεχόμενες στην τάξη με τη μάσκα, εκπαιδευτικοί και μαθητές παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία στήριξη!

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε ούτε ένα μέτρο, δεν ικανοποίησε ούτε ένα αίτημα ώστε να διασφαλιστούν οι χώροι και το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Σα να μην έφτανε αυτό τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση που μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη, η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται οποιοδήποτε αίτημα για σπάσιμο τμημάτων και έγκριση ολιγομελών.

Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κλειστές αίθουσες στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται την αξιοποίηση τους με την δημιουργία νέων τμημάτων. Προκαλεί οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο η τακτική της κυβέρνησης να αφήνει απροστάτευτους εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα. Αρνείται ακόμα και τα τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

· Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

· Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

· Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

· Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Κέρκυρα, 24/9/2020

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search