• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Χαιρετίζουμε τους ελπιδοφόρους αγώνες στην εκπαίδευση

October 05, 2020 3983

 

 

 
 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε τους ελπιδοφόρους αγώνες που ανατέλλουν στον εκπαιδευτικό χώρο. Στεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας στο πλευρό μαθητών, εκπαιδευτικών και αλληλέγγυων γονέων, που προσπαθούν να ορθώσουν το ανάστημά τους, να βρουν το συλλογικό τους βηματισμό, στα χνάρια μεγάλων και ζωντανών αγωνιστικών παραδόσεων. Μέσα στα σχολεία, που η κυβερνητική πολιτική επιδιώκει να μετατρέψει σε μεσαιωνικά παιδοφυλακτήρια-αναμορφωτήρια, με λίγα κολυβογράμματα αλλά συστηματική εντατικοποίηση, πνέει ο ζωογόνος άνεμος της αντίστασης και της ανατροπής.

 

 

Μια κοινωνία γονατισμένη από τα μνημόνια, τη φτώχια, την ανεργία, την κρατική καταστολή, την γκεμπελική προπαγάνδα και την τρομοκρατία της καραντίνας έχει ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, από την ελπίδα και την προοπτική που γεννάει η μαζική αντίσταση και ανυπακοή. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας διάλογος με την αδίστακτη οικονομική ολιγαρχία και το κυνικό υπηρετικό της προσωπικό, Μητσοτάκηδες, Κεραμείς, Πατούληδες, Μπέους, Μπογδάνους και σία. Απέναντι σε όσους θεωρούν την κοινωνική πλειοψηφία πρόβατα αναλώσιμα στο βωμό του κέρδους και της αγοράς, υπάρχει μόνον ένας δρόμος: ο δρόμος της ανυποχώρητης μαζικής πάλης, με ταξικό πρόσημο και πολιτικό προσανατολισμό. Η συλλογική διεκδίκηση για εργασία, παιδεία, υγεία, αξιοπρέπεια σφυρηλατεί συνειδήσεις, σπάζει τα τείχη του φόβου και του ατομικισμού, χαρίζει νόημα και ελπίδα στη ζωή.

Η άσκηση τρομοκρατίας, με τη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε καταδότες, με εισαγγελείς, αστυνομίες, τηλεδικεία και φασιστοειδή-μιμητές του Καλαμπόκα, για ακόμα μια φορά θα σαρωθεί από τη λαϊκή οργή και θα βουλιάξει στους οχετούς της Ιστορίας. Η προσπάθεια επανόδου στα μαύρα μετεμφυλιακά χρόνια θα πέσει στο κενό. Στα σχολεία της χώρας του 114 και του Πολυτεχνείου, του 1990-91, του 1997, του 2006 δεν έχει καμία θέση ούτε ο φασισμός χωρίς γραβάτα ούτε ο φασισμός με γραβάτα. Αυτό να το καταλάβουν καλά οι επίδοξοι νεκροθάφτες των αγώνων, τόσο οι υψηλά ιστάμενοι όσο και τα ποντίκια που ονειρεύονται νυχτερινές εφόδους σε κατειλημμένα σχολεία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search