• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Στην Κέρκυρα οι εκδηλώσεις της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος

October 15, 2020 163

 

 

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα διοργανώνει από τις 23 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2020 σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Κέρκυρας μια σειρά εκδηλώσεων που σηματοδοτούν την τρέχουσα Γερμανική Προεδρία της Διε-θνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων βρίσκεται η Ισραηλιτική Κοινότητα της Κέρκυρας, η οποία εξοντώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στο Ολοκαύτωμα. Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα δεν θέλει μόνο να μνημονεύσει την τραγική αυτή μοί-ρα της Κοινότητας, αλλά και να γιορτάσει τη μακραίωνη ιστορία της. Μέσα από εκθέσεις αφι-σών και φωτογραφιών, λογοτεχνικές και ιστορικές διαλέξεις όπως επίσης μια συναυλία θα διαφωτιστούν ποικίλες πτυχές της εβραϊκής ζωής στην Ελλάδα και ειδικότερα της μοναδικής αυτής κοινότητας.
Λόγω των ισχυόντων κανόνων που αποσκοπούν στον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19 πρέπει να προσαρμοστούν αναλόγως και οι δρομολογημένες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα ξεκινάει με μια μικρή εναρκτήρια εκδήλωση παρουσία του Τύπου.
Το ευρύ κοινό θα έχει πρόσβαση στις εξής εκδηλώσεις:
· Από τις 24.10. μέχρι τις 18.12.2020 έκθεση αφισών του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος με τίτλο «Πάνω στο Σταυροδρόμι: Η Εβραϊκή Κοινότητα Κέρκυρας» στο Λατινικό Πα-ρεκκλήσιο του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας;
· Από τις 25.10. μέχρι τις 29.11.2020 έκθεση φωτογραφίας της καλλιτέχνη Άρτεμις Αλκα-λάη με τίτλο «Κέρκυρα / Επιστροφή. Έλληνες Εβραίοι Επιζώντες του Ολοκαυτώματος» στη Συναγωγή της Κέρκυρας;
· Στις 24.10. και ώρα 17:00 μ.μ. διαδικτυακή προβολή της βιντεοσκοπημένης διάλεξης της Δρ. Οντέτ Βαρών-Βασάρ με θέμα «Αλμπέρ Κοέν: Το Πρόσωπο και το Έργο»;
· Στις 25.10. και ώρα 17:00 μ.μ. διαδικτυακή προβολή της βιντεοσκοπημένης διάλεξης της Δρ. Εύης Καραμούτσου με θέμα «Η Εβραϊκή Κοινότητα της Κέρκυρας στον Χρόνο»;
· Στις 24.10. και ώρα 20:30 μ.μ. – μόνο με πρόσκληση – συναυλία της Φιλαρμονικής Ε-ταιρείας Μάντζαρος στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες που αποσκοπούν στον περιορισμό της πανδημί-ας του Covid-19 παρουσία κατ’ όνομα προσκεκλημένου κοινού.
Η Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA – International Holocaust Re-membrance Alliance) είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός που αποσκοπεί στην προώθηση της εκπαίδευσης, έρευνας και μνήμης του Ολοκαυτώματος. Αυτή τη στιγμή έχει 34 χώρες-μέλη. Τον Μάρτιο 2021 η Ελλάδα θα αναλάβει την Προεδρία της Συμμαχίας από την Γερμανία.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search