• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Γυρίζει την πλάτη στις εκλογές - φιάσκο της Ν. Κεραμέως ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας:

October 17, 2020 186

 

Και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κέρκυρας μετά την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ με απόφαση της ΓΣ γυρίζει την πλάτη στις εκλογές - φιάσκο της Ν. Κεραμέως για τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Έρημη και μόνη η Ν. Κεραμέως και η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας: Απάντηση του ΣΕΠΕ  Κέρκυρας στη ΔΟΕ για το ζήτημα της Άμεσης εφαρμογής της Δίχρονης  Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στην Κέρκυρα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 14.10.2020

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

 

Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 ψηφίστηκε ο νόμος 4728/20 που κατατέθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και περιλαμβάνει και την τροπολογία για τη δυνατότητα εκλογής των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ) μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Παράλληλα με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» επαναφέρουν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς επιδιώκοντας την απομαζικοποίηση και την υποβάθμιση των εκλογών αυτών.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι έτοιμες να εφαρμοστούν σε αυτές τις εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

 

Η απόφασή αυτή της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζόμενων, με στόχο την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων.

 

Ακόμα η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως εργαλείο και συνολικότερα με το ιδεολόγηματης ηλεκτρονικής «δημοκρατίας» όπου όλα γίνονται δια μέσου του υπολογιστή, εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο:

 

· Απομόνωσης των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες,

· χτυπήματος των σωματείων και των συνδικάτων, και διάλυσης του ζωντανού χαρακτήρα τους κατάργησης των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων,

· χτυπήματος της ελεύθερης διάδοσης ιδεών, ώστε οι εργαζόμενοι να χειραγωγούνται εύκολα από τα κατευθυνόμενα και πλήρως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση και το κράτος Μ.Μ.Ε.,

· ελέγχου των σωματείων και των αποφάσεών τους,

· αποδυνάμωσης των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές.

Ειδικότερα με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβούλιων, επιδιώκουν την πλήρη απαξίωση, τον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού, τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Tην επιστροφή στην εποχή του «άβατου», των αιρετών που αποτελούν τη συνέχεια της διοίκησης και μπορούν να μεταπηδούν εύκολα από τη θέση του αιρετού στη θέση του στελέχους εκπαίδευσης, με κυριαρχία της συνδιαχείρισης, της συνδιαλλαγής και των προσωπικών εξυπηρετήσεων, χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Στόχος τους είναι η απομόνωση των εργαζομένων, η υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής. Θέλουν να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, απομονωμένος από τους συναδέλφους του, ξεκομμένος από τη συλλογική συζήτηση, τη ζωντανή διαπάλη, που είναι στοιχείο

υγείας για το κίνημα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των σωματείων.

Η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των απαράδεκτων – αντιλαϊκών και αντεργατικών σχεδίων της.

Απαιτούμε:

· Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές αιρετών και να επανέλθει όπως ήταν το Π.Δ. 1/2003.

· Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κ.λπ.) ή να αναβληθούν οι εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

· Να διεξαχθούν οι εκλογές σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, με άδεια από τα εκπαιδευτικά μας καθήκοντα.

 

Εάν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας τολμήσουν, ενόψει των επικείμενων εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών, να προχωρήσουν σε «ηλεκτρονική ψηφοφορία», καλούμε τις παρατάξεις, σε εφαρμογή του καλέσματος του Δ. Σ. της Δ. Ο.Ε. να αποσύρουν, από κοινού, τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που κατέρχονται σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες (Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Π.Υ.Σ.Π.Ε) ακυρώνοντας στην πράξη αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search