Print this page

Εκκίνηση: "Θα μας βρίσκουν απέναντι στον αυταρχισμό τους, τη φασιστικοποίηση και τις ακροδεξιές εκτροπές τους"

November 19, 2020 3446



Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Εκκίνηση - Αριστερό δημοκρατικό μέτωπο για την 17η Νοέμβρη και την "αυταρχική αντίδραση της δεξιάς"  Μεταξύ άλλων τονίζει "Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ από θέση αρχής υπερασπίζεται πάντα τα δημοκρατικά δικαιώματα και αντιμάχεται τις αντιδημοκρατικές εκτροπές. Όπως και την 17η Νοέμβρη θα μας βρίσκουν απέναντι στον αυταρχισμό τους, τη φασιστικοποίηση και τις ακροδεξιές εκτροπές τους, όλοι όσοι φοβούνται το Πολυτεχνείο και το διαχρονικό του μήνυμα."

Αναλυτικά:
Η φετινή επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με όλες τις προηγούμενες, που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Ο Πρωθυπουργός εν μέσω πανδημίας πριν λίγες μέρες, χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο ιδεολογικό άβατο της Αριστεράς το οποίο θα το τελειώσει και εν συνεχεία ο Αρχηγός της Αστυνομίας με μία χουντικής εμπνεύσεως πράξη απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων από τις 16/11/20 έως και τις 18/11/20, με προφανή στόχο να μην πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση.

Η πρώτη απάντηση δόθηκε από το κοινό κείμενο που συνυπέγραψαν τα Κόμματα και οι Οργανώσεις της Αριστεράς καθώς και διάφοροι συνδικαλιστές και αιρετοί ανάμεσα στους οποίους ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Νικηφόρος Κοσμάς.
Η δεύτερη απάντηση δόθηκε την ημέρα της επετείου, όπου ο κόσμος κατέβηκε στις συγκεντρώσεις και τις πορείες τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και ακυρώνοντας στην πράξη την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης ότι οι απαγορεύσεις στόχο είχαν αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Ιού.

Η αυταρχική αντίδραση της Δεξιάς, ήταν η εξαπόλυση του συνόλου των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίων των διαδηλωτών σε όλη την χώρα. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις έλαβε χώρα ένα όργιο αστυνομικής βίας είχε σαν αποτέλεσμα ανθρώπους στα νοσοκομεία, πολλές συλλήψεις και επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι τα όργανα της τάξεως δεν κράτησαν ποτέ τα υγειονομικά μέτρα, όπως έδειξαν δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο, όπου συνωστίζονταν ο ένας με τον άλλο με κίνδυνο την εξάπλωση της ασθένειας.


Η Κέρκυρα δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην αντιδημοκρατική ολίσθηση της Κυβέρνησης. Από το μεσημέρι όλο το κέντρο της πόλης βρίσκονταν υπό αυστηρό αστυνομικό έλεγχο, ενώ το Εργατικό Κέντρο σημείο στο οποίο καλούσαν σε συγκέντρωση διάφοροι φορείς και συνδικάτα τελούσε υπό πολιορκία, με κόσμο να έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του.

Τελικά η απαγορευμένη αυθόρμητη πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην παλιά πόλη, σπάζοντας την τρομοκρατία που με κόπο προσπαθούσε να χτίσει το Κυβερνητικό Κέντρο.


Η καταστολή κι εδώ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με 16 προσαγωγές ώστε να επιβληθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ, για να παραδειγματιστούν και όλοι όσοι σκέφτονται να αντιδράσουν από εδώ και πέρα. Η πορεία ολοκληρώθηκε, αλλά το σύνθημα «Το Πολυτεχνείο Ζει, Ενισχύστε Το Ε.Σ.Υ.» έμεινε ως πολιτική απαίτηση, για να σωθεί ο λαός από την υγειονομική κρίση.

Το πρώην club med

Αντιδημοκρατική εκτροπή είχαμε και στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στις 16/11/20, με την ψήφιση από 31 Δημοτικούς Συμβούλους (Παρατάξεις Υδραίου-Τρεπεκλή-Νεράντζη-Πουλή), της εισήγησης για την αποδοχή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ αντί των 70 στρεμμάτων του πρώην Club Mediteranne.

Η απόφαση αυτή που έρχεται κόντρα στην θέληση των κατοίκων της Κάτω Κορακιάνας, όπως αυτή εκφράστηκε στην Λαϊκή τους Συνέλευση, καθώς και στην απόφαση του Τοπικού τους Συμβουλίου, όπου ρητά ζητούν γη και όχι χρήματα, αποτελεί όνειδος για την αυτοδιοίκηση του τόπου μας. Το να συμβαδίζουν με την Κυβέρνηση τα δεκανίκια της στο Δήμο και οι «προοδευτικές» εφεδρείες τους είναι αναμενόμενο, αλλά συνάμα και επικίνδυνο για τα συμφέροντα των συνδημοτών μας.

 
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ από θέση αρχής υπερασπίζεται πάντα τα δημοκρατικά δικαιώματα και αντιμάχεται τις αντιδημοκρατικές εκτροπές. Όπως και την 17η Νοέμβρη θα μας βρίσκουν απέναντι στον αυταρχισμό τους, τη φασιστικοποίηση και τις ακροδεξιές εκτροπές τους, όλοι όσοι φοβούνται το Πολυτεχνείο και το διαχρονικό του μήνυμα.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.