Print this page

ΝΤ ΟΤΟΕ Κέρκυρας: Άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας!

November 20, 2020 3447

 

Το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της ΟΤΟΕ μα ανακοίνωσή του αναφέρεται στο κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και τις επιπτώσεις του στους εργαζομένους. Επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Στην περιφέρειά μας μας υπάρχουν 5 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, 3 στην πόλη της Κέρκυρας 1 στην Λευκίμμη και 1 στους Παξούς. Η Τράπεζα κλείνει τα καταστήματα της Λευκίμμης και των Παξών, καταστήματα που εξυπηρετούν ολόκληρο τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας και το νησί των Παξών, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας και τις επιπτώσεις της στην οικονομική ζωή του τόπου. Επιπρόσθετα, απολύει ουσιαστικά τους 7 υπαλλήλους που εργάζονται εκεί διότι σύμφωνα με την λογική της δε μπορεί να τους απορροφήσει στα καταστήματά της Κέρκυρας!¨

Αναλυτικά:

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνάδελφοι, που δε συμμετείχαν στο πρόσφατο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης και εργάζονται σε κατάστημα που έχει ανακοινωθεί ότι θα κλείσει, θα παραμείνουν σε άδεια μετ’ αποδοχών, μέχρι να ανακοινωθούν διαθέσιμες θέσεις, σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες θα δηλώσουν ότι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν.
Είναι μια ευθεία, απροσχημάτιστη και ολομέτωπη επίθεση ενάντια στον κλάδο στο σύνολό του! Δεν είναι καν μια περίπτωση όπως -πάλι με την Τράπεζα Πειραιώς- συνέβη πέρυσι με τους εργαζόμενους στο RBU όπου τους προτάθηκε να εργαστούν σε άλλη εταιρεία (την Intrum). Εδώ μιλάμε για κυνική προσπάθεια απολύσεων! Γιατί δεν είναι δυνατόν όταν από το τρέχον πρόγραμμα εθελουσίας της τράπεζας να αποχωρούν περί τους 900 εργαζόμενους εκείνη να ισχυρίζεται ότι «περισσεύουν» 140!

Στην περιφέρειά μας μας υπάρχουν 5 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, 3 στην πόλη της Κέρκυρας 1 στην Λευκίμμη και 1 στους Παξούς. Η Τράπεζα κλείνει τα καταστήματα της Λευκίμμης και των Παξών, καταστήματα που εξυπηρετούν ολόκληρο τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας και το νησί των Παξών, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας και τις επιπτώσεις της στην οικονομική ζωή του τόπου. Επιπρόσθετα, απολύει ουσιαστικά τους 7 υπαλλήλους που εργάζονται εκεί διότι σύμφωνα με την λογική της δε μπορεί να τους απορροφήσει στα καταστήματά της Κέρκυρας!

Κάτω από αυτό το ασφυκτικό για τους εργαζόμενους πλαίσιο θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία μας για το μέλλον των συναδέλφων στα καταστήματα που κλείνουν και να σας καλέσουμε να προβείτε άμεσα σε δυναμικές κινητοποιήσεις ουσίας για να αποτρέψουμε τα χειρότερα.
Η περίοδος που διανύουμε με τις δραματικές εξελίξεις στον χώρο της υγείας δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς. Αν δεν αντιδράσουμε ΤΩΡΑ οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα πλήξουν άμμεσα τους εργαζόμενους στις Τράπεζες. Γιατί, αν η Τράπεζα Πειραιώς προχωρήσει ανεμπόδιστα στα σχέδια της για απολύσεις συναδέλφων στα καταστήματα που κλείνουν, τι θα εμποδίσει την ίδια και τις άλλες να ακολουθήσουν την ίδια τακτική στα επόμενα κλεισίματα;
Ζητούμε από την ΟΤΟΕ να προκηρύξει ΑΜΕΣΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, που θα αναγκάσουν την Τράπεζα Πειραιώς να πάρει πίσω τις αποφάσεις αυτές και να τοποθετήσει όλους αυτούς τους συναδέλφους στα αμέσως κοντινότερα καταστήματα, που στενάζουν υποστελεχωμένα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Οι Τραπεζίτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε απλά νούμερα στα μπλοκάκια τους κι αν δε μπορούν, θα τους κάνουμε εμείς να το καταλάβουν!

Το ΔΣ

Γιάννης Πελάης Γενικός γραμματέας

Αλέξανδρος Καζιάνης Αναπληρωματικός γραμματέας

Σπύρος Κουλούρης Εκτελεστικός γραμματέας

Αλέξανδρος Διαβάτης Μέλος και

Αντώνης Ασπιώτης Μέλος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.