• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας για το άνοιγμα των σχολείων "χωρίς καμία προετοιμασία"

January 11, 2021 132

 

 

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας για το άνοιγμα των σχολείων "χωρίς καμία προετοιμασία". Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "η Κυβέρνηση επιλέγει να διαθέτει τεράστια ποσά σε επιχειρηματικούς ομίλους αντί να ενισχύει τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, και όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων"

Η ανακοίνωση
Τελικά η Κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών στις 11 Γενάρη , ξανά χωρίς καμία προετοιμασία. Τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας καθόλου δεν έχουν εισακουστεί τους τελευταίους μήνες και έτσι από τη μία μεριά θα δούμε τους μικρότερους μαθητές να ξαναπηγαίνουν σχολείο με μοναδικό μέτρο ασφαλείας τις μάσκες, ενώ από την άλλη μεριά τα μεγαλύτερα παιδιά να ξεκινούν πάλι την τηλεκπαίδευση με τις ίδιες δυσκολίες και τους ίδιους ανισότιμους όρους.

Ωστόσο, όσο η Κυβέρνηση επιλέγει να διαθέτει τεράστια ποσά σε επιχειρηματικούς ομίλους αντί να ενισχύει τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, και όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα εντείνουμε τη δράση μας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και συντασσόμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται ώστε να μην υπάρχει άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά.


Διεκδικούμε και κινητοποιούμαστε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια.
Άμεσα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που ξεκινά ζητάμε να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Και οι εκπαιδευτικοί συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης και του λειτουργήματός τους και βοηθώντας και σε αυτή τη δύσκολη φάση τα παιδιά μας, να συμμετέχουν στα test covid που διενεργούνται, διεκδικώντας ταυτόχρονα την πραγματοποίησή τους σε σταθερή επαναλαμβανόμενη βάση.
• Λιγότεροι μαθητές (μέχρι 15) ανά τάξη.
• Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία (στο σχολείο του Κοντοκαλίου δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο και στο σχολείο της Αλεπούς θα λειτουργήσει έως τις 15.00 μμ καθώς οι συμβάσεις των καθαριστριών έληξαν).
• Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
• Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

Αλλά και επιπλέον μέτρα για τα Γυμνάσια και Λύκεια που συνεχίζουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία:
• Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.
• Να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. – Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
• Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μορφές τηλεαξιολόγησης.
• Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και η τροπολογία που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Κολλεγίων με αυτά των δημόσιων Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων.
• Καμιά αλλαγή ειδικά φέτος στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους.
• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκπαίδευση των παιδιών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. Ρομά)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search