Print this page

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη

January 12, 2021 3240

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στην οποία συμμετείχε και η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Στα θέματα που συζητήθηκαν συμπεριλαμβάνεται και το νομοσχέδιο για την νησιωτική πολιτική, το οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις προσεχείς εβδομάδες.

Έγινε επίσης ανάλυση του σχεδίου για την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού στην Κέρκυρα. Σημειώνεται ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, – και πάντως μέσα στο 2021 - θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την δημιουργία αρχικά δύο νέων μαρινών. Πρόκειται για την μαρίνα MegaYacht στο λιμάνι της Κέρκυρας και μία μαρίνα στο λιμάνι της Λευκίμμης. Παράλληλα προβλέπεται η αξιοποίηση της μαρίνας στο Καφέ Γυαλί μετά την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής της, τα οποία θα ξεκινήσουν οσονούπω και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Για τα θέματα που σχετίζονται με την στρατηγική αξιοποίησης και δημιουργίας μαρινών, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον υπεύθυνο για την διαχείριση των μαρινών του ΤΑΙΠΕΔ, Χαραλάμπη Καραμανέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό, ότι έχει διατυπωθεί το ενδιαφέρον κατασκευής μαρίνας από ξένους επενδυτές στην περιοχή Ημερολιά, στη Βόρεια Κέρκυρα και ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σχετική επαφή των ενδιαφερομένων με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε επιπλέον την ενίσχυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας με επιπλέον προσωπικό αλλά και τον εξοπλισμό του με ένα από τα 10 σκάφη Rafnar 1100 Cabin Bulletproof που δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρησιακή του δυνατότητα, ιδιαίτερα τώρα που επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ν.μ..

Σε ότι αφορά στην θαλάσσια συγκοινωνία με τα Διαπόντια Νησιά, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι την εβδομάδα αυτή αναμένεται η απόφαση από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών για μια ένσταση που έχει υποβληθεί για την γραμμή Κέρκυρα – Διαπόντια

Νησιά, η οποία επρόκειτο να αναληφθεί από ένα νέο πλοίο με μεγαλύτερη δυνατότητα μεταφοράς αυτοκινήτων και επιβατών. Οπότε η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει.

Ο κ. Γκίκας ζήτησε να εξεταστεί επίσης η δυνατότητα ένταξης, με μορφή επιδοτούμενης γραμμής προς τα Διαπόντια, και ενός φορτηγού πλοίου ανοιχτού τύπου για την μεταφορά καυσίμων, οικοδομικών υλικών κ.α. και το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα. Για το θέμα αυτό είχε ενημερωθεί ο Υπουργός και κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα το καλοκαίρι.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το μεταφορικό ισοδύναμο και τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.