Print this page

Η ΝΕ ΚΙΝ.ΑΛ Κέρκυρας υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ξεναγών

February 22, 2021 3408

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝ.ΑΛ Κέρκυρας υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου των Διπλωματούχων Ξεναγών

Aναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, εκπροσωπώντας όλους τους ξεναγούς της Ελλάδας, διαμαρτύρεται για την εγκατάλειψη του κλάδου από την κυβέρνηση.
Το καταστροφικό 2020 κατά το οποίο οι Ξεναγοί δεν εργάστηκαν καθόλου, κλείνει με ενίσχυση για αυτούς, 1.868 ευρώ για ενάμιση χρόνο. Ένα ποσό χαμηλότερο και από αυτό ακόμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη στιγμή που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για το ίδιο διάστημα, οι Ξεναγοί ενισχύθηκαν με 7000 ως 19000 ευρώ.
Εκτός της απώλειας οικονομικών πόρων οι Ξεναγοί, που αριθμούν 3000 και πλέον εργαζόμενους και μεγάλο αριθμό στην Κέρκυρα, απειλούνται και με απώλεια της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης.
Ζητούν:
-την αναδρομική αποζημίωση ειδικού σκοπού, με ένσημα, για τους μήνες Μάιο έως Αύγουστο και Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2020, για να συμπληρώσουν τα ένσημα τους για το 2020 και κατά συνέπεια να λάβουν το επίδομα ανεργίας τριών μηνών!
– την αποζημίωση ειδικού σκοπού να συνεχιστεί μέχρι Απρίλιο 2021 τουλάχιστον και μετά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝ.ΑΛ Κέρκυρας υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου των Διπλωματούχων Ξεναγών και ζητά από την Κυβέρνηση να μην υπεκφεύγει και να μεριμνήσει, ώστε να μην αφανιστεί το επάγγελμα του Ξεναγού και μαζί μ’ αυτό και οι άνθρωποι του!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.