• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

March 07, 2021 2569



Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το μήνυμα
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας τιμά τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, στην 164η επέτειο των αγώνων για ισότητα των δύο φύλων στην Νέα Υόρκη, και αποδίδει σε όλες τις γυναίκες του κόσμου τον σεβασμό που ισότιμα και αδιαπραγμάτευτα τους αξίζει και ο οποίος τόσο έντονα βάλλεται ακόμα και στον 21ο αιώνα.
Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.
Επιπλέον, οι γυναίκες είναι από τα πρώτα θύματα της οικονομικής ύφεσης και της αύξησης της ανεργίας που πλήττει τη χώρα μας. Ουκ ολίγες συναδέλφισσες έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική και υγειονομική κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις με την δυσκολία στην εύρεση εργασίας, την ελλιπή προστασία της μητρότητας, αλλά και την διαφορά στη μισθολογική κλίμακα σε σχέση με τους άντρες να είναι φαινόμενα που εντείνουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.
Το Κράτος οφείλει πρωτίστως να στηρίξει θεσμικά τη γυναίκα στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αντεπεξέλθει, με προγράμματα για την ενίσχυση της γυναίκας στην αγορά εργασίας, ίσες ευκαιρίες, ουσιαστική στήριξη της μητρότητας αλλά και αυστηρό νομικό πλαίσιο προστασίας έναντι σε φαινόμενα κακοποίησης και εκμετάλλευσης εντός και εκτός χώρων εργασίας.
Παράλληλα, όμως, με την κρατική στήριξη οφείλει κι ο καθένας εκπρόσωπος του έτερου φύλου να εφαρμόζει στην καθημερινή του ζωή και στις κοινωνικές του δραστηριότητες τη θεωρητική οικουμενική αποδοχή περί ισότητας των δύο φύλων και σεβασμού των δικαιωμάτων και της προσωπικότητας των γυναικών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search