• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Γηροκομείο στην Κέρκυρα: “Είναι το σπίτι μας, όχι οίκος ευγηρίας” λένε οι ιδιοκτήτες – Τα νέα στοιχεία

May 01, 2021 3165

 

 

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκαν οι ιδιοκτήτες σπιτιού στο χωριό Σπαρτερά στη Νότια Κέρκυρα που κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν παράνομο οίκο ευγηρίας στον χώρο. Στο σπίτι, βρέθηκαν να διαμένουν πέντε ηλικιωμένοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο προκειμένου να ελεγχθεί η κατάστασή τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά την ιατρική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κακομεταχείριση ή έλλειψη ικανοποιητικής σίτισης και οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν από τους συγγενείς τους στις οικίες τους.

 

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, Μαρία Βαρβιτσιώτη αρνείται ότι λειτουργούσε παράνομο γηροκομείο και υποστηρίζει ότι στο σπίτι διέμεναν πέντε ηλικιωμένα άτομα μαζί και με τον πατέρα της αλλά και η ίδια με τον σύζυγό της. Φέρεται αν είπε ότι οι ηλικιωμένοι ήταν είτε συγγενείς ή γονείς φιλικών οικογενειών, και ήταν στο συγκεκριμένο σπίτι προκειμένου να τους προσέχουν και να έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν σε έναν χώρο με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, όπως σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι δεν έπαιρνε χρήματα για τη φιλοξενία, καθώς και ότι και οι πέντε οικογένειες των ηλικιωμένων όχι μόνο επιβεβαιώνουν τα όσα υποστηρίζει, αλλά και έχουν έρθει σε απόγνωση μετά την αναγκαστική απομάκρυνσή τους από το σπίτι.

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υποθέσεων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας Γιώργος Σαγιάς αναφέρει πως ούτε ο Δήμος ούτε άλλη υπηρεσία έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε αδειοδότηση γηροκομείου στην περιοχή, καθώς και ότι για να λειτουργήσει κάποιος χώρος ως οίκος ευγηρίας απαιτείται άδεια που εκδίδεται μόνο μετά από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης Ι.Ν. Ρόδη Κράτσα μιλώντας στο Corfutvnews, η οποία υποστήριξε ότι “ήταν ένα διαμέρισμα στο οποίο φιλοξενούνταν, όπως ομολογούν οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος, κάποιοι ηλικιωμένοι. Δεν έχει γίνει ποτέ αίτημα αδειοδότησης έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις”.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search