• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ο Εμπορικός Σύλλογος καταγγέλλει τον κατευθυνόμενο τουρισμό από τα κρουαζιερόπλοια

June 07, 2021 132
 

Ψήφισμα με κοινοποίηση σε Πρωθυπουργό και Υπουργό Τουρισμού αλλά και στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας (Δημάρχους, βουλευτές, Περιφερειάρχη) του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας που καταγγέλλει τον κατευθυνόμενο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις τουρισμό, προερχόμενο από τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την Κέρκυρα.

Αναλυτικά το ΨΗΦΙΣΜΑ 

Κοινοποίηση : Πρωθυπουργό

Υπουργό Τουρισμού

Γ. Γ. ΠΙΝ  κ. Κράτσα

Βουλευτής Ν.Δ. κ. Στέφανο Γκίκα

Βουλευτής Σύριζα κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη

Βουλευτής Κινάλ κ. Δημήτρη Μπιάνκη

Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας

Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας

Πρόεδρο ΟΛΚΕ κ. Χονδρογιάννη

Δ/ντα Σύμβουλο ΟΛΚΕ κ. Ζερβόπουλο

Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας

Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας

ΕΣΕΕ

Εταιρείες Κρουαζιερών

ΜΜΕ

Ο  Εμπορικός κόσμος  της Κέρκυρας χαιρετίζει την έναρξη της κρουαζιέρας στο νησί μας για την σεζόν 2021.

Στηρίζει και κατανοεί τις εταιρείες της κρουαζιέρας που έχουν επενδύσει αρκετά κεφάλαια προκειμένου να προσελκύσουν το κοινό και  να πείσουν τον κόσμο παγκόσμια να τους εμπιστευθεί ξανά. Ωστόσο  χωρίς τους ίδιους  τους προορισμούς και ιδιαιτέρως μιλώντας για την περιοχή μας, την Κέρκυρα, η αγορά της κρουαζιέρας δεν θα είχε την ίδια  δυναμική.  Αδιαμφισβήτητα η Κέρκυρα με το κύρος της,  τα επιβλητικά φρούρια της και την ομορφιά της , την πλούσια ιστορία και τα μουσεία της και φυσικά  την  αγορά της και το άριστα εκπαιδευμένο εργατοϋπαλληλικό προσωπικό της, αποτελεί σημαντικό και ασφαλές  τουριστικό πόλο έλξης και ισχυρό πλεονέκτημα των εταιριών κρουαζιέρας κατά την επιλογή του πελάτη.

Οι επιχειρήσεις και το προσωπικό μας έχουν επιδείξει σε όλο το διάστημα της υγειονομικής κρίσης μεγάλη υπευθυνότητα και συνέπεια ως προς τη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Τηρώντας ευλαβικά και απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει επιβάλει το Ελληνικό κράτος.

Μεγάλο ποσοστό κατοίκων της Κέρκυρας που εμπλέκονται στην κρουαζιέρα και δυνητικά θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες , είναι επίσης εμβολιασμένοι κατά του covid-19  και δέχονται όλες τις προβλεπόμενες διαγνωστικές δοκιμασίες ( test ).

Λαμβάνοντας υπόψη δε ότι οι πελάτες της κρουαζιέρας , τουλάχιστον όπως δηλώνουν οι εταιρείες , είναι εμβολιασμένοι ή ελεγμένοι με επιστημονική επάρκεια.

Δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που οι εταιρείες κρουαζιέρας διαθέτουν κάποιο συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορίου, εγκεκριμένο από την Ελληνική Πολιτεία, παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσουν και εμείς θα το υιοθετήσουμε.

Δυστυχώς το πρωτόκολλο που χρησιμοποίησαν πέρυσι και χρησιμοποιούν και φέτος οι εταιρείες κρουαζιέρας δεν είναι άλλο από αυτό του αμιγώς κατευθυνόμενου τουρισμού, εκμεταλλευόμενοι τις έτσι και αλλιώς δυσμενείς συνθήκες της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης και του covid – 19 γεγονός που πέρα από  ανήθικο είναι  παράνομο και αθέμιτο.

Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι παρατηρήσαμε ότι στις  πρώτες κρουαζιέρες του 2021  χρησιμοποιήθηκαν μόνο συγκεκριμένες τοπικές επιχειρήσεις. Ποιος επέλεξε και ποιος  πιστοποίησε τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και με τι πρωτόκολλο;

 

Δεν θα δεχθούμε την επιβολή του πρωτοκόλλου bubble που έντεχνα και με μανδύα τον Covid -19 δημιουργεί ανισότητες και επιβάλει τον κατευθυνόμενο τουρισμό επιλέγοντας τους εκλεκτούς με το αζημίωτο. Μη δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και στους πελάτες την ελεύθερη επιλογή, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και ακυρώνει την αξία της κρουαζιέρας.

Δώσαμε χρονικό περιθώριο στις εταιρείες κρουαζιέρας έως και σήμερα και με καλή θέληση έως τις 20 Ιουνίου για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πελατών – επισκεπτών.  Από εκεί και στο εξής  δηλώνουμε ρητά στις εταιρείες κρουαζιέρας καθώς και στους υπεύθυνους  ( Πολιτεία , Κυβέρνηση , Αυτοδιοίκηση ( Δήμο , ΠΙΝ ),  ΟΛΚΕ  ότι σε καμία περίπτωση δεν  θα επιτρέψουμε την συνέχιση των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων, χωρίς την δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης των επιβατών,  με το πρωτόκολλο του κατευθυνόμενου τουρισμού, δηλαδή, τις επιλεκτικές μετακινήσεις επιβατών σε συγκεκριμένους χώρους και καταστήματα, κάτω από ειδικές συμφωνίες και αγνοώντας την συντριπτική πλειονότητα της αγοράς.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search