• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αποφάσεις του Συντονιστικού της ΓΣ της πλειοψηφίας Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου για την απεργία

June 09, 2021 2547

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνεδρίασε το συντονιστικό της γενικής συνέλευσης της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου με θέμα την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης τις 10 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης. Στη συνεδρίαση του συντονιστικού εκτιμήθηκαν τα ακόλουθα:
1. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία επιχειρούν νέα σφοδρή επίθεση στα τελευταία εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα. Οι εργοδότες οξύνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς μετατρέποντάς τους σε κολαστήρια για τους εργαζόμενους επιδιώκοντας την ντε φακτο δουλοποίηση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση των εργοδοτών διαλύει κάθε θεσμική κατάκτηση των εργαζομένων και κάθε δικαίωμα. Με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στη βουλή επαναφέρει την εργασιακή τάξη πραγμάτων του 19ου αιώνα, όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί, ελεύθερος χρόνος δεν μένει ούτε τις Κυριακές αφού καταργείται η κυριακάτικη αργία. Η συνδικαλιστική δράση και η απεργία τίθενται εκτός νόμου και η διακοσμητική επιθεώρηση εργασίας μετατρέπεται σε ‘’ανεξάρτητη’’ αρχή-μηχανισμό εξυπηρέτησης των παραγγελιών της εργοδοσίας.
2. Οι περιοδείες στους χώρους εργασίας για την προετοιμασία της απεργίας και το πέρασμα του απεργιακού μηνύματος βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ωστόσο έως και το πρωί της Πέμπτης δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό από τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε σχέδιο δράσης για τις δύο τελευταίες ημέρες του οποίου η εκτέλεση βρίσκεται σε εξέλιξη.
3. Αποφασίστηκε για την ημέρα της απεργίας να πραγματοποιηθούν σε χώρους δουλειάς περιφρουρήσεις για τον καλύτερο συντονισμό των εργαζομένων και την αναχαίτιση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
4. Επειδή όλα τα μηνύματα από τους χώρους εργασίας δείχνουν ότι η απεργιακή συγκέντρωση θα είναι μαζική λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή με ταυτόχρονη ασφαλή και άρτια οργάνωση. Γι’ αυτό καλούμε τους συνάδελφους να ακολουθήσουν τις οδηγίες του συντονιστικού ώστε η διάταξη των απεργιακών μπλοκ στη συγκέντρωση να είναι τέτοια που να διασφαλίζει τις απαραίτητες αποστάσεις και την ανάδειξη των αιτημάτων. Ενδεικτικά καλούμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό-ξενοδοχεία να συγκεντρωθούν όπως τις δυο προηγούμενες κλαδικές κινητοποιήσεις τους στον πεζόδρομο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι εργαζόμενοι του Δημοσίου να συγκεντρωθούν στον πεζόδρομο έξω από την EUROBANK, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, νεολαία και ευρύτερος ιδιωτικός τομέας να συγκεντρωθούν επί της Σαμάρα.
5. Για την συγκέντρωση έχει προβλεφθεί μουσική συναυλία, ενώ για την οικονομία του χρόνου και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες μία από το συντονιστικό της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του εργατικού κέντρου και μια από το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ.
6. Η απεργιακή συγκέντρωση είναι ανοιχτή σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στόχος μας είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής μαζικότητας, ώστε να εξαχθεί καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα που θα συμβάλει στην ανατροπή του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Σε καμιά όμως περίπτωση το εργατικό λαϊκό κίνημα, για την επίτευξη της μαζικότητας, δεν θα επιτρέψει να εκδηλωθούν φαινόμενα και ενέργειες που δεν έχουν σχέση με τα χαρακτηριστικά των αγώνων του εργατικού κινήματος και δεν θα μετατρέψουμε τη συγκέντρωση και τον αγώνα των εργαζομένων σε πλυντήριο για το ξέπλυμα αντεργατικών συμπεριφορών και πρακτικών.
7. Για κάθε λεπτομέρεια σχετική με το πρόγραμμα της απεργιακής συγκέντρωσης την ευθύνη ενημέρωσης και συντονισμού θα έχει ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων, Γιάννης Λασθιωτάκης.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ
ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search