• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Στο σφυρί το λιμάνι της Λευκίμμης από το ΤΑΙΠΕΔ

June 10, 2021 4193

 


Στο σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ το λιμάνι της Λευκίμμης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  οι τρεις διαγωνισμοί που έβγαλε χτες στον «αέρα» (στην ιστοσελίδα του) το ΤΑΙΠΕΔ αφορούν στην πρόσληψη τεχνικού, νομικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου για τον σχεδιασμό και την "υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης των περιφερειακών λιμενικών υποδομών του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας", οι οποίοι και θα παρέχουν υποστήριξη στο Ταμείο, ως προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της "διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης" του λιμένος Λευκίμμης. Προσφορές δύναται να υποβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

Ο Λιμένας Λευκίμμης βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα σε απόσταση 43χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα και ανήκει στη διοικητική αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ). όπως καταλαβαίνετε το ξεπούλημα τη δημόσιας περιουσίας βαφτίζεται "αξιοποίηση".

Από το Σεπτέμβρη έχουν ενταθεί οι διαδικασίες ξεπουλήματος, όπως αναφέραμε σε σχετικό ρεπορτάζ στο drepani.gr (argyrades.gr):  Προς ιδιωτικοποίηση οδεύει το λιμάνι της Λευκίμμης, όπως επιβεβαίωσε ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κέρκυρα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης – ο οποίος πάντως, δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτή την έννοια κάνοντας λόγο για «ιδιώτη επενδυτή»!
Ο κ. Πλακιωτάκης δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για το πως θα γίνει η αξιοποίηση του λιμανιού, με το βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ. Στέφανο Γκίκα –ο οποίος έκανε αρχικά και τη σχετική αναφορά στο τέλος της σύσκεψης- να υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για ιδιώτη επενδυτή ώστε να αναπτυχθεί ο λιμένας του νοτίου συγκροτήματος του νομού. Αναλυτικά διαβάστε το ρεπορτάζ πατώντας ΕΔΩ.

Ποια μικρά λιμάνια της Κέρκυρας ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ

Το χαρτοφυλάκιο του Ελληνικού Κράτους περιλαμβάνει 10 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Κέρκυρας με το  ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των μετοχών των εταιρειών οι οποίες έχουν τη διαχείριση των λιμένων αυτών μέχρι το 2042. Στην ευθύνη του  Οργανισμού  Λιμένα Κέρκυρας, άρα κατ΄ επέκταση στο ΤΑΙΠΕΔ είναι, εκτός από το λιμάνι της πόλης και  τα εξής λιμάνια, η πλειονότητα των οποίων,  μέχρι το 2014 ήταν «ορφανά»: Ημερολιάς, Κασσιώπης, Ρηχά νερά, Αργυράδων, Κουλούρας, Αυλάκια Οθωνών, Βαγιονάκι Πεντατίου, Λευκίμμης, Αγ. Στεφάνου Σινιών, Νησακίου, Ρόδας, το λιμανάκι των Ερμόνων, Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, Αλιέων Μαντουκίου, Αστρακερής, Γουβιών, Καλυβιώτη, Κοντογυαλού, Σιναράδων, Μαθρακίου, Μπούκαρη, Πετριτή, Σιδαρίου, Άγιου Γόρδη, Αγραπιδιάς Αντίπαξων, Αλυκών Λευκίμης, Απιδιών Μαθρακίου, Γάρδενου Βιταλάδων, Βλαχέρνας Κανονιού, Ύψου, Πυργί  Ύψου, Φιορούλας Πεντατίου, Γαΐου, Λογγού και Λάκκας Παξών, Πόρτο Ερείκουσας και Άμμου Οθωνών. Τα λιμάνια Μπενιτσών και Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας ανήκουν στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων. Όλα αυτά επιδιώκεται να ξεπουληθούν μπιρ παρά! Διαβάστε αναλυτικά για το ξεπούλημα των λιμανιών πατώντας ΕΔΩ

Ξεπουλήθηκε το λιμάνι των Μπενιτσών

Να θυμίσουμε ότι  Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων έβγαλε στο σφυρί το λιμάνι των Μπενιτσών και το ξεπούλησε στην εταιρία αμερικανικών συμφερόντων maritime protzect με ποσό 250.000, χωρίς να ακουστεί κιχ, σαν να ήταν κάτι φυσιολογικό!

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr - argyrades.gr

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search