• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ανακαλύψτε την ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και τους θησαυρούς της - ΕΙΚΟΝΕΣ

September 08, 2021 5877

Εκτός από την καταπράσινη φύση, τα γραφικά χωριά και τις υπέροχες παραλίες της, η Κέρκυρα έχει να καυχιέται και για την ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη της, η οποία περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Βενετσιάνικη αύρα, επιβλητικά φρούρια και παλάτια, καντούνια με απλωμένες μπουγάδες, μοναδική γαστρονομία, τοπία απαράμιλλης ομορφιάς... Η Κέρκυρα έχει ένα μοναδικό τρόπο να σε γοητεύει και να σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις. Εκτός από την καταπράσινη φύση, τα γραφικά χωριά και τις υπέροχες παραλίες του, το αρχοντικό νησί του Ιονίου έχει να καυχιέται και για την Παλιά Πόλη του, μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας.

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι το μέρος όπου η νοσταλγική ατμόσφαιρα συναντά την ενέργεια του νησιού. Μια βόλτα αποκαλύπτει κτήρια σπάνιας ομορφιάς και αρχιτεκτονικής αξίας, με βενετσιάνικες, βρετανικές και γαλλικές επιρροές, γραφικές πλατείες, εκκλησίες με περίτεχνα καμπαναριά και αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία. Περπατώντας στους δρόμους της θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε ένα υπαίθριο μουσείο που σας μεταφέρει σε διαφορετικές εποχές σε κάθε σας βήμα.

Το Λιστόν και η Σπανιάδα

Το Λιστόν (Πηγή: Shutterstock)

Μία από τις πρώτες στάσεις που θα κάνετε θα είναι στο Λιστόν, για να πιείτε καφέ κάτω από τις πέτρινες καμάρες (τα «βόλτα», όπως τις λένε οι ντόπιοι) με τα παλιά βενετσιάνικα φανάρια. Ο πιο κεντρικός πεζόδρομος της Κέρκυρας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη γαλλική κατοχή του νησιού, θυμίζει έντονα τη Rue de Rivoli του Παρισιού. Τους προηγούμενους αιώνες μόνο οι ευγενείς, που το όνομά τους ήταν περασμένο στο Libro d’ Oro, τη χρυσή βίβλο της αριστοκρατίας, είχαν το δικαίωμα να κάνουν τον περίπατό τους εδώ. Συνεχίστε τη βόλτα σας στη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, που χωρίζεται στην Πάνω και την Κάτω Πλατεία, χαζεύοντας τα συντριβάνια, τα αγάλματα και τους κήπους.

Στα καντούνια του Καμπιέλο

Απλωμένες μπουδάγες σε καντούνι της Παλιάς Πόλης (Πηγή: Shutterstock)

Για να καταλάβετε καλύτερα την Κέρκυρα και τους Κερκυραίους πρέπει να περπατήσετε στο Καμπιέλο, την παλαιότερη και πιο γοητευτική συνοικία της Παλιάς Πόλης, η οποία προσφέρει το τέλειο σκηνικό για μια ρομαντική βόλτα σε στενά καντούνια με απλωμένες από τα παράθυρα μπουγάδες. Ο λαβύρινθος των καντουνιών μπορεί να σας βγάλει σε όμορφες μικρές πλατείες, όπως αυτή της Κρεμαστής όπου βρίσκεται ο ναός της Παναγίας Κρεμαστής του 16ου αιώνα, με το χαρακτηριστικό κρεμαστό φαναράκι της και το πέτρινο βενετσιάνικο πηγάδι του 17ου αιώνα.

 

Βόλτα στα φρούρια της πόλης

Το Παλαιό Φρούριο (Πηγή: Shutterstock)

Η βόλτα στα δύο καλοδιατηρημένα φρούρια, το Παλαιό και το Νέο, θα σας χαρίσει μια υπέροχη πανοραμική θέα στην πόλη. Το Παλαιό Φρούριο, που δεσπόζει στην ανατολική πλευρά της πόλης, είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές οχυρωματικές κατασκευές της νοτιανατολικής Μεσογείου. Άρχισε να κατασκευάζεται από τους Βυζαντι­νούς, ωστόσο η σημερινή του μορφή οφείλεται στους Ενετούς και σε κάποι­ες προσθήκες των Άγγλων. Με το που διασχίσετε τη γέφυρα, πάνω από την τεχνητή τάφρο, την Κόντρα Φόσα και περάσετε την επιβλητική του κεντρική πύλη, θα νιώσετε ότι πραγματοποιείτε ένα ταξίδι στο χρόνο. Αξίζει να φτάσετε μέχρι το πιο ψηλό σημείο του φρουρίου για να απολαύσετε την πανοραμική θέα και να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες με φόντο την παλιά πόλη της Κέρκυρας. Το Νέο Φρούριο που χτίστηκε από τους Βενετσιάνους τον 16ο αιώνα, βρίσκεται πίσω από το παλιό λιμάνι, στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης. Θα εισέλθετε από την πύλη με το ανάγλυφο πέτρινο λιοντάρι του Αγίου Μάρκου και θα περπατήσετε τα λιθόστρωτα μονοπάτια που θα σας οδηγήσουν μέχρι το ψηλότερο επίπεδο οχύρωσης, στους προμαχώνες των «Επτά Ανέμων».

Ανάκτορο των Αγιών Μιχαήλ και Γεωργίου (Πηγή: Shutterstock)
  • Στη βόρεια πλευρά της Σπιανάδας, μια ανάσα από το Λιστόν, βρίσκεται το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1824 και καθ' όλη τη διάρκεια της αγγλικής προστασίας το ανάκτορο αποτέλεσε κατοικία του εκάστοτε αρμοστή. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως έδρα του τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, ως έδρα της Γερουσίας αλλά και ως βασιλικό ανάκτορο. Σήμερα, το επιβλητικό παλάτι με τους καταπράσινους κήπους στεγάζει το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Ασίας.
  • Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Η εκκλησία, που χτίστηκε το 1589 και στεγάζει το λείψανο του πολιούχου της πόλης, ξεχωρίζει από το εντυπωσιακό πυργοειδές καμπαναριό της, το ψηλότερο της πόλης.
  • Κάντε μια βόλτα στην πλατεία Δημαρχείου όπου βρίσκεται ο ναός του Αγίου Ιακώβου (η μητρόπολη των καθολικών), το επιβλητικό κτήριο του Δημαρχείου και αρκετά εστιατόρια και καφέ που βγάζουν τραπεζάκια έξω. Η πρώτη λειτουργία του κτηρίου του Δημαρχείου ήταν να στεγάζει τη «Στοά των Ευγενών». Το 1720, η στοά μετατράπηκε στο θέατρο San Giacomo, στο οποίο ανέβαιναν παραστάσεις ιταλικού μελοδράματος για δύο αιώνες.
Το Φαληράκι (Πηγή: Shutterstock)
Με στοιχεία από το reader.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search