• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Επανεκλογή με απώλειες για το κόμμα του Πούτιν – Άνοδος των κομμουνιστών

September 20, 2021 172


Το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» κερδίζει τις εθνικές εκλογές με ποσοστό που κυμαίνεται στο 49,76% των ψήφων, ενώ ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) με 19,61%.
Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», ο Αντρέι Τούρτσακ, ανακοίνωσε πως ο σχηματισμός του κέρδισε τουλάχιστον 315 έδρες από τις στην της Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) και κάνοντας λόγο για μια «φανερή και καθαρή» νίκη.

Εάν διατηρηθούν αυτά τα αποτελέσματα με την καταμέτρηση των τελευταίων ψηφοδελτίων, αυτό θα αντιπροσωπεύει πτώση κοντά στο 5% του κόμματος της κυβέρνησης και σχεδόν 7% αύξηση σε αυτό του ΚΚΡΟ, το οποίο φαίνεται τα καρπώνεται σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες του κυβερνώντος κόμματος.

Το δεξιό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση με 7,56% των ψήφων και το κεντροαριστερό Δίκαιη Ρωσία βρίσκεται στην τέταρτη, κερδίζοντας 7,38%.

Αξίζει να αναφερθεί πως τόσο το ΚΚΡΟ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα που εκπροσωπούνται στο ρωσικό κοινοβούλιο, συμφωνούν με την κυβέρνηση σε ότι αφορά την πίεση της χώρας από την Δύση, αλλά και στην αντιμετώπιση της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ενδεικτική είναι και η χαμηλή υποστήριξη της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης, με τους οπαδούς του Ναβάλνι να ακολουθούν μια στρατηγική «έξυπνης ψηφοφορίας» που αποσκοπούσε στην στήριξη οποιουδήποτε υποψηφίου βρισκόταν εναντίον της «Ενωμένης Ρωσίας» σε κάθε μία από τις 225 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Το προηγούμενο διάστημα η ρωσική κυβέρνηση είχε εγκαλέσει τον Αμερικανό πρέσβη, για παρέμβαση στις ρωσικές εκλογές μέσω των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών. H ρωσική πλευρά θεωρεί πως τα αποτελέσματα των εκλογών και η ίδια η πτώση των ποσοστών του κόμματος της κυβέρνησης αποτελούν απάντηση στις κατηγορίες της Δύσης για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές και το Brexit.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search