• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απροκάλυπτες τουρκικές διεκδικήσεις νησιών του Αιγαίου

September 23, 2021 484

 

Με το τέλος της «καλοκαιρινής ηρεμίας» ενισχύεται η όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Άγκυρα, επιμένοντας στη λογική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, στέλνει το ερευνητικό σκάφος Yunus, με παράνομη NAVTEX μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, σε δεσμευμένη περιοχή κοντά στο Καστελόριζο και ανατολικά της Ρόδου. Ταυτόχρονα κλιμακώνεται η πολεμική ρητορική των επεκτατικών τουρκικών διεκδικήσεων. Ο υπουργός Άμυνας, Ακάρ, συνοψίζοντας σε πρόσφατη ομιλία του τη βεντάλια των τουρκικών απαιτήσεων υποστήριξε: «με την Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε ορισμένα προβλήματα σχετικά με την υφαλοκρηπίδα, το εύρος των χωρικών υδάτων, τον εναέριο χώρο, τη γραμμή FIR, τις διαφορές στην περιοχή έρευνας και διάσωσης, την παραβίαση του καθεστώτος αποστρατικοποίησης των νησιών που τελούν υπό μη στρατιωτικό καθεστώς, νησιά, νησίδες και βράχια, η κυριαρχία των οποίων δεν έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα με συμφωνίες, αξιώσεις, που παραβιάζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της τδβκ στην ανατολική Μεσόγειο, προκλητικές πρωτοβουλίες εξοπλισμού και άλλες προκλητικές δραστηριότητες, πρακτικές, που περιορίζουν τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η υποστήριξή τους στις τρομοκρατικές οργανώσεις». Επανέλαβε ότι «κανένα σχέδιο δεν έχει πιθανότητα να υλοποιηθεί στην Αν. Μεσόγειο από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τον τουρκικό λαό» και «ένα άλλο πρόβλημα στο Αιγαίο είναι τα προβλήματα που έχουμε με τα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα μέσω συνθηκών. Η Ελλάδα αξιώνει κυριαρχία επ’ αυτών και τα διαθέτει ακόμη και προς πώληση».

Αυτή τη νεοοθωμανική πολιτική μεγαλοϊδεατισμού διατύπωσε παραστατικά ο Ερντογάν δηλώνοντας πως «θα απλώσει το χέρι» και σε άλλες περιοχές.
«Έχουμε μεγάλες ευθύνες. Όπως στο Αφγανιστάν, στο Αζερμπαϊτζάν και στη Λιβύη. Απλώνοντας το χέρι μας στη Λιβύη, απλώνοντας το χέρι μας στο Αζερμπαϊτζάν φέραμε ηρεμία στην περιοχή. Όπως και στη Συρία, με τον ίδιο τρόπο και στο Ιράκ. Δόξα σοι έχουμε τη δυνατότητα, την πίστη, την αποφασιστικότητα, τον προγραμματισμό και την προετοιμασία για να αναλάβουμε τέτοιες ευθύνες» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search