• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απάντηση στη δημοτική αρχή: «Όταν η ψευδής είδηση γίνεται επιστήμη»

September 29, 2021 5139

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας  καταγγέλλει: Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων γενικεύει τον πόλεμό της ενάντια στον εκπαιδευτικό κόσμο, αντί να λύσει τα τεράστια προβλήματα και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για τα προβλήματα των σχολικών υποδομών που είναι τόσο μεγάλα ώστε καθιστούν πανθομολουγούμενα την Κέρκυρα ουραγό στην ποιότητα της σχολικής στέγης πανελλαδικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απάντηση στη δημοτική αρχή: «Όταν η ψευδής είδηση γίνεται επιστήμη»

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων γενικεύει τον πόλεμό της ενάντια στον εκπαιδευτικό κόσμο, αντί να λύσει τα τεράστια προβλήματα και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για τα προβλήματα των σχολικών υποδομών που είναι τόσο μεγάλα ώστε καθιστούν πανθομολουγούμενα την Κέρκυρα ουραγό στην ποιότητα της σχολικής στέγης πανελλαδικά. Η κυρία Υδραίου, πιθανά φοβούμενη το πολιτικό κόστος, έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την κατάσταση του κτιρίου του Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου στην προηγούμενη Προϊσταμένη δηλώνοντας ότι «λόγω μετακίνησης της Διευθύντριας σε άλλο σχολείο, δεν υπήρχε έγγραφο αίτημα για τις επιδιορθώσεις που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τα νήπια». Εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια με αλλεπάλληλα έγγραφα, τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (σημ: ζήτησε απόσπαση αυτοβούλως) έχει ενημερώσει τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τα προβλήματα του νηπιαγωγείου. Μάλιστα ενήμερη ήταν και η Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας, η οποία και υπέγραψε και πρακτικό για την αναλυτική ενημέρωση που έλαβε από τη νηπιαγωγό! Καλούμε την κυρία Δήμαρχο να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή της αυτή, αλλιώς θα θεωρήσουμε ότι υπάρχει προσωπική εμπάθεια και διάθεση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Δηλώνουμε ότι ο Σ.Ε.Π.Ε. Κέρκυρας θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια που θα προασπίζει το κύρος και τα δικαιώματα των μελών του.

Είχε προηγηθεί η αήθης στρέβλωση των θέσεων του σωματείου μας –οι οποίες εκφράζονται δημόσια από τον Πρόεδρο του συλλόγου- από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών ότι με αντιπολιτευτική πάντοτε διάθεση χρησιμοποιούμε δήθεν μεροληπτικά τους μαθητές μας και την εκπαιδευτική λειτουργία για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, επειδή αναδεικνύουμε τα τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές και θέσαμε στον δημόσιο διάλογο την άνευ προηγουμένου καθυστέρηση παράδοσης του νέου κτιρίου του Σχολικού Κέντρου Βραγκανιωτίκων, όπως επισημαίνει εγγράφως και η αρμόδια Διαχειριστική Αρχή.

Καμία προηγούμενη δημοτική αρχή δεν στράφηκε στο παρελθόν με τέτοιο τρόπο κατά των εκπαιδευτικών. Εμείς, ως σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε., ασκούμε πολιτική κριτική, πραγματοποιούμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, αναδεικνύουμε διαχρονικά τα προβλήματα, προτείνουμε λύσεις. Υπάρχει προσπάθεια στοχοποίησης των εκπαιδευτικών και του συνδικάτου, προσπάθεια να παρουσιαστεί ως προσωπική διαμάχη με φορείς της εκπαίδευσης η ανάδειξη των προβλημάτων.

Η εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη φάση, έχει ανάγκη-και σε θεσμικό επίπεδο-από ανθρώπους που τη στηρίζουν και λύνουν προβλήματα και όχι από ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα δυναμιτίζοντας την όποια ηρεμία έχει απομείνει εν μέσω

υγειονομικής κρίσης. Οι εκπαιδευτικοί επιτελούμε έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης. Καλό θα ήταν λοιπόν, ο εκάστοτε υπεύθυνος, να ακούει τις επιστημονικές απόψεις των εκπαιδευτικών και να τις παίρνει υπόψη του, αντί να τους αντιμετωπίζει με εχθρότητα και διάθεση επίρριψης ευθυνών για θέματα αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα δώσει ηχηρό μήνυμα αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας και μάθημα Δημοκρατίας απέναντι στον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές τακτικές της δημοτικής αρχής που με γκεμπελικές μεθοδεύσεις προσπαθεί να αποδομήσει όσους εκφράζουν αντίθετη άποψη. Δίνουμε τη μάχη για δημόσια εκπαίδευση ισχυρή, αντάξια των ονείρων και των αναγκών των μαθητών μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search