• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Σύλλογοι Γονέων Μαντουκιού: "Τέσσερις χιλιάδες χρόνια και πλέον μετά την εφεύρεση του σχολείου, η Ελληνική Πολιτεία (συναρμόδια Υπουργεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση) ανακάλυψαν τα προκάτ ως «ημιμόνιμη» λύση"

September 30, 2021 4136

Με μια καυστική και ειρωνική ανακοίνωση οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μανδουκίου και του (υπό σύσταση) Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Μανδουκίου αναφέρονται στη μεγάλη ντροπή με τις προκάτ αίθουσες των νηπιαγωγείων τονίζοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: "Τέσσερις χιλιάδες χρόνια και πλέον μετά την εφεύρεση του σχολείου, η Ελληνική Πολιτεία (συναρμόδια Υπουργεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση) ανακάλυψαν τα προκάτ ως «ημιμόνιμη» λύση για τη στέγαση των νηπιαγωγείων" Καταλήγοντας επισημαίνουν: "Είναι αδιανόητη η στέγαση νηπίων στα αποπνικτικά και ανθυγιεινά προκάτ. Ζητάμε κτίριο σύγχρονο και ασφαλές για όλα τα παιδιά της περιοχής και η λύση να δοθεί ΑΜΕΣΑ."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τέσσερις χιλιάδες χρόνια και πλέον μετά την εφεύρεση του σχολείου, η Ελληνική Πολιτεία (συναρμόδια Υπουργεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση) ανακάλυψαν τα προκάτ ως «ημιμόνιμη» λύση για τη στέγαση των νηπιαγωγείων. Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις και ο Δήμος μας επέδειξαν παντελή έλλειψη βούλησης και σχεδιασμού στη δημιουργία της κατάλληλης κτιριακής σχολικής υποδομής για τα παιδιά μας. Η σημερινή διοίκηση εμφανίζει ήδη δείγματα γραφής ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τη θλιβερή για όλους μας Παράδοση.
Ζούμε σε έναν τόπο που φρόντισε να εξασφαλίσει υπέροχα (διατηρητέα γαρ) κτίρια των δημοτικών υπηρεσιών αλλά διακινδυνεύει την υγεία (υπό την ευρεία έννοια) των παιδιών στην τρυφερότερη ηλικία εγκαθιστώντας τα σε προκάτ – τα οποία με ασφάλεια μπορεί κανείς να προβλέψει ότι θα λειτουργούν μέχρι να καταστούν και αυτά δ ι α τ η ρ η τ έ α (το 2121 / ως Μνημεία Σχολικής Εκπαίδευσης Στα Πέτρινα Χρόνια).
Επί της ουσίας :
Οι Σύλλογοι μας εκπροσωπούν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Μαντουκιού.
Από την 13 του Σεπτέμβρη, μέρος των μαθητών του Νηπιαγωγείου, μεταφέρθηκαν σε δύο προκάτ κτίρια εντός του χώρου των Γενικών Λυκείων. Οι υπόλοιποι μαθητές διεσπάρθησαν σε γειτονικά νηπιαγωγεία.
Τα κτίρια προκάτ είναι λιλιπούτεια, με ανεπαρκή αερισμό, με ανεπαρκείς χώρους υγιεινής, δίχως σκίαση στην αυλή, δίχως στέγαστρο για τη βροχή – κατά τα άλλα και κατά τους αρμοδίους, «πληρούν» τις προδιαγραφές του υπουργείου του κράτους! Και βέβαια με δυσχερή πρόσβαση για τη μεταφορά των μαθητών (για τη μετάβαση από το Δημοτικό σχολείο στο Νηπιαγωγείο με Ι.Χ. απαιτούνται 13 -17 λεπτά της ώρας, γερή υπομονή, τρία όργανα της τροχαίας και μια σχολική αυλόπορτα εις την οποία γεννώνται καθημερινά δις
κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, καθότι τα διερχόμενα οχήματα την μοιράζονται με πλήθος εφήβων σε ένα ριψοκίνδυνο και ακατανόητο αλισβερίσι. Καθημερινά αναστενάζει η οδός Πολυχρονίου Κωνσταντά).
Οι Γονείς & Κηδεμόνες αξιώνουμε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή να μας απαντήσει εγγράφως άμεσα για το σχεδιασμό της, τον βραχυπρόθεσμο και τον μακροπρόθεσμο, για την επίλυση του φλέγοντος ζητήματος. Υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός για την εύρεση νέου κτιρίου που θα μισθωθεί από ιδιώτη; Μέχρι πότε θα λειτουργεί το σχολείο στα προκάτ; πώς το σκέφτονται; για λίγο; για πολύ; ή μήπως εσαεί ;
Οι Γονείς & Κηδεμόνες απαιτούμε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή να σχεδιάσει τη δημιουργία Νέου Ενιαίου Σχολικού Κέντρου Μανδουκίου, που θα στεγάσει όλες τις βαθμίδες (βρεφονηπιακός σταθμός, προσχολική αγωγή, νηπιαγωγείο) των παιδιών μας και των παιδιών που θα γεννηθούν.

Είναι αδιανόητη η στέγαση νηπίων στα αποπνικτικά και ανθυγιεινά προκάτ. Ζητάμε κτίριο σύγχρονο και ασφαλές για όλα τα παιδιά της περιοχής και η λύση να δοθεί ΑΜΕΣΑ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search