• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Άγριο κράξιμο από εκπαιδευτικούς για την τηλεκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

September 30, 2021 5847

 

Εντυπωσιάζει το ΒΙΝΤΕΟ με εκπαιδευτικούς που εύλογα διαμαρτύρονται προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων  Π. Αγγελόπουλο το πρωί της Πέμπτης στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε  η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και αρνούνται τον ρόλο του on line χωροφύλακα τιμωρώντας τους μαθητές που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους με δίκαια αιτήματα για τα οποία αγωνίζεται συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα και οι εργαζόμενοι. Αιτήματα, όπως η κατάργηση της Τράπεζας Θ(υ)μάτων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Όχι μόνο στην Κέρκυρα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα η πλειονότητα των εκπαιδευτικών αρνείται την τηλεκπαίδευση ειδικότερα για τις καταλήψεις

Δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η παράλογη επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη δε θα περάσει. Υπάρχουν πάντα και οι θλιβερές εξαιρέσεις, οι βιαστικοί πρόθυμοι ... Κανένας νόμος δεν προβλέπει υποχρέωση των εκπαιδευτικών να διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό ή να χρησιμοποιούν δικά τους μέσα.

Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός σε εκπαιδευτικούς να κάνουν μαθήματα σε κλειστά σχολεία. Να αποκλείονται και να τιμωρούνται μαθητές/τριες επειδή αγωνίζονται. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν να υλοποιηθούν οι απαράδεκτες , αντιδημοκρατικές και ανάλγητες αυτές ενέργειες του ΥΠΑΙΘ. Κανείς συνάδελφος να μην συμμετέχει σε  τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης του σχολείου.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας σημειώνει εκτός των άλλων ότι: «Ο ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, ο οποίος με χαρακτηριστική ευκολία μοιράζει διαταγές και εκδίδει κατά τεκμήριο νομικά αβάσιμες προς εφαρμογή οδηγίες, καλά θα κάνει να κοιτάει πρώτα τις δικές του ευθύνες πριν αρχίσει να κουνάει το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς.

Η «αγωνία» η δικιά του και της Υπουργού Παιδείας περιορίστηκε υποκριτικά και μόνο στην απώλεια ωρών λόγω καταλήψεων. Δεν εξέφρασε την ίδια αγωνία για τις χιλιάδες ώρες που χάνονται κάθε βδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών.

  • Είναι ντροπή στη Β΄ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να έρχονται στην Κέρκυρα μόνο εννιά (9), όταν τα κενά είναι πάνω από 60.
  • Είναι ντροπή να συγχωνεύονται τμήματα, εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχουν και αίθουσες και καθηγητές.
  • Είναι ντροπή για την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, να μην έχει ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημα, από τα πολλά που έχουν θέσει εκπαιδευτικοί, γονείς εργαζόμενοι και οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους, προσθέτοντας κι άλλα βάρη στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα: Μείωση αριθμού μαθητών, αίθουσες, μεταφορές, προσλήψεις εκπαιδευτικών, μέσα ατομικής προστασίας, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση και άλλα πολλά.

Η «κίβδηλη» αγωνία τους προκαλεί την κοινωνία και ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ξεπερνάει κάθε όριο θέλοντας να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε ομάδα καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Είναι αυτονόητο ότι κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να προδώσει τις παιδαγωγικές και δημοκρατικές αρχές του».

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

*Το ΒΙΝΤΕΟ από το enimerosi.com και η ΦΩΤΟ από το startmediacorfu.gr

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search