• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Όλοι στον αγώνα! 11 Οκτωβρίου απεργούμε! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – 10:30 π.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

October 06, 2021 3494
 

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩ-ΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Όλοι στον αγώνα! Συνεχίζουμε με νέες αποφάσεις απεργίας αποχής!

11 Οκτωβρίου απεργούμε!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – 10:30 π.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Προεπισκόπηση εικόνας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε και δίνουμε τη μάχη της απεργίας – αποχής απέναντι στην κυβέρνηση και την προσπάθεια τρομοκράτησης όλου του προηγούμενου διαστήματος. Ούτε βήμα πίσω! Τα πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία - αποχή από τους συλλόγους διδασκόντων ανάγκασαν την κυβέρνηση να οδηγηθεί στα δικαστήρια, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική της, να προβεί στην ωμή καταστολή στο μαζικό συλλαλητήριο - απάντηση που έγινε στην Αθήνα για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης. Δεν μας φοβί-ζουν, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο!

Στην Κέρκυρα, μέχρι στιγμής, έχουν πάρει απόφαση υπέρ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ, 28 στα 30 σχολεία που έχουν συνεδριάσει (93%).

Η κυβέρνηση αξιοποίησε τον νόμο Χατζηδάκη προκειμένου να βγάλει την απεργία παράνομη, να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα του κλάδου! Φάνηκε ότι ο νόμος Χατζηδάκη, όχι απλά αφορά τους εκπαιδευτικούς, αλλά πρέπει να αποτελέσει βασικό άξονα στην πάλη, ώστε τα σωματεία να μπορούν να παίζουν το ρόλο τους. Ο νόμος Χατζηδάκη πρέπει να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί, να ακυρωθεί στην πράξη!

Κλιμακώνουμε την πάλη μας. Απαντάμε στα ψέματα και στην κοροϊδία της κυβέρνησης! Η ουσία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παι-διών των λαϊκών οικογενειών, η ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, η λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Απέναντι σε όλα αυτά αντιστέκεται το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Καταδικάζουμε τη δράση των ναζιστικών – φασιστικών ομάδων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Καταδικάζουμε την εγκληματική δράση θρασύδειλων φασιστοειδών απέναντι σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους. Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την απαράδεκτη ανοχή στη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων, για τους απαράδεκτους συμψηφισμούς με το οργανωμένο κίνημα, για την αξιοποίηση της ανιστόρητης θεωρίας των «δύο άκρων». Βάζουμε φραγμό με τη στάση μας και τη δράση στο ναζιστικό δηλητήριο, αποκαλύπτουμε ως παιδαγωγοί το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.

Όλη τη βδομάδα συνεχίζουμε τις περιοδείες στα σχολεία, παίρνουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης.

· Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις για απεργία – αποχή στους συλλόγους διδασκόντων. Πρέπει η μάχη να γίνει υπόθεση του κάθε συναδέλφου. Επιδιώκουμε, μαζικά, οι σύλλογοι διδασκόντων, που έως τώρα δεν έχουν αποφασίσει, να πάρουν μέρος στην απεργία – αποχή. Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ. Είναι η καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης να επιβάλει την πολιτική της με κάθε τρόπο! Αξιοποιούμε και την ΟΜΟΦΩΝΗ από-φαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ για απεργία – αποχή.

· Την ημέρα εκδίκασης της έφεσης, καλούμε σε μαζικές συγκεντρώσεις.

· Τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου καλούμε σε σύσκεψη τους Διευθυντές των σχολείων, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να συζητήσουμε για τα επόμενα βήματα.

· Στις 11/10 απαντάμε με απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στα Λύκεια στις 10:30 π.μ. Συμπορευόμαστε με μαθητές και γονείς. Απαιτούμε από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν 24 απεργία στην Εκπαίδευση.

· Προχωράμε σε νέα Γ.Σ., την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, όπου θα συζητήσουμε το πρόγραμμα δράσης από κει και πέρα και σε Γ.Σ. προέδρων το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search