• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Οι μισοί αγρότες της Κέρκυρας δεν πήραν επιδότηση ελαιολάδου

November 18, 2021 3998

 

Οι μισοί από τους ελαιοπαραγωγούς της Κέρκυρας δεν έλαβαν την προκαταβολή της επιδότησης του ελαιολάδου που πληρώνεται τον μήνα Νοέμβριο εξαιτίας είτε τυπικών προβλημάτων είτε του γνωστού προβλήματος με τον δορυφόρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μ. Παγκράτη στην ert.gr. Σήμερα μιλώντας στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ η πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Χριστίνα Λούβρου εξήγησε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης δεν πήραν επιδότηση οι μισοί από τους περίπου 10.000 παραγωγούς, που έχουν υποβάλλει αίτημα επιδότησης.
Συγκεκριμένα: Φέτος ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισε να διασταυρώσει τα δηλωμένα καλλιεργημένα στρέμματα της αίτησης επιδότησης, με τα αντίστοιχα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης στο Ε9. Όταν εντόπισαν διαφορά μεταξύ αίτησης επιδότησης και Ε9 ακύρωσαν ολόκληρη την επιδότηση και όχι μόνο τη διαφορά των στρεμμάτων.
Επίσης μεγάλα προβλήματα εντοπίστηκαν και με τον αριθμό «ΑΤΑΚ», δηλαδή τον χαρακτηριστικό αριθμό κάθε ακινήτου στη φορολογική δήλωση.
Τα προβλήματα αυτά θα ήταν μικρότερα, τονίζει η κα Λούβρου, αν ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε προειδοποιήσει τους παραγωγούς εκ των προτέρων. Αντίθετα σήμερα καλούνται οι παραγωγοί να μπουν στη διαδικασία των ενστάσεων και να διορθώσουν τα λάθη τους ώστε να συμφωνούν οι φορολογικές δηλώσεις με τις αιτήσεις επιδότησης.
Τέλος ένας ακόμα λόγος είναι η γνωστή πλέον τηλεπισκόπηση, ο έλεγχος δηλαδή που γίνεται κάθε χρόνο μέσω δορυφόρου, ο οποίος «βλέπει» ως δάσος τον κερκυραϊκό ελαιώνα. Φέτος ο δορυφόρος «βλέπει» ως μη καλλιεργημένες μεγάλες εκτάσεις αν δεν έχουν κοπεί τα χόρτα και τα βάτα. Με αυτή τη μέθοδο μειώνεται η επιδότηση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search