• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Στη Βουλή τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας

November 25, 2021 194

Ερώτηση για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Θέμα: Προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πραγματοποίησε περιοδείες στο κεντρικό κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Αχαράβη Κέρκυρας. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις ερωτήσεις 7624/26 Ιούλη 2017, 1539/29 Οκτώβρη 2019 και την 7533/19 Ιούνη 2020 για τα προβλήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νησιού.

Στη συζήτηση με τους πυροσβέστες αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σχετικά με τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Λόγω της φύσης της λειτουργίας τους, υφίστανται μεγάλες φθορές και δεν περνάνε τον απαιτούμενο έλεγχο σε Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), όπως πραγματοποιείται για όλα τα οχήματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η συντήρηση των οχημάτων δεν αρκεί αφού πρέπει να πραγματοποιείται και ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.

Επίσης, στη συζήτηση επισημάνθηκε από τους πυροσβέστες, ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού, δεδομένου ότι, η Κέρκυρα είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή, με διάσπαρτους οικισμούς και πληθυσμό που τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνει τις 300.000.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι δεν υπάρχει ειδικό πυροσβεστικό όχημα, ούτε διασωστική κλίμακα για τον οικισμό του ιστορικού κέντρου της Παλιάς Πόλης, όπου διαμένουν 8.000 κάτοικοι και είναι αδύνατη η πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα. Δεν υπάρχουν ειδικές πυροσβεστικές μοτοσυκλέτες που μπορούν εύκολα να κινηθούν στους στενούς δρόμους και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και πολλών χωριών. Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού των διασωστικών μέσων για την αντιμετώπιση ατυχημάτων.

Οι πυροσβέστες επεσήμαναν ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στην πρόληψη πυρκαγιών - πλημμυρών σε όλο το νησί και τα Διαπόντια Νησιά (Μαθράκι – Οθωνούς - Ερείκουσα). Ενδεικτικά, ανέφεραν ότι υπάρχουν μόνο τρεις (3) υδατοδεξαμενές σε όλο το νησί. Αυτές τοποθετήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη στιγμή που χρειάζονται τουλάχιστον είκοσι (20). Πολλοί πυροσβεστικοί κρουνοί είναι χαλασμένοι και όλοι οι χείμαρροι είναι ακαθάριστοι. Τέλος, τόνισαν ότι σε όλους τους πυροσβέστες οφείλονται εκατοντάδες ρεπό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

.Για την άμεση μετεγκατάσταση του A’ Πυροσβεστικού Σταθμού, ώστε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την Υγεία και την Ασφάλεια του προσωπικού και να εξυπηρετεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο την λειτουργικότητά του;

.Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αγορά μικρών πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για το ιστορικό κέντρο της πόλης;

.Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η πρόσληψη προσωπικού στην Πυροσβεστική με σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, ώστε να είναι εφικτή η στελέχωση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων με μόνιμο προσωπικό;

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search