• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ), ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 11 π.μ.

April 26, 2020 4792

ΕΛΜΕ Κέρκυρας                                                                                                     Κέρκυρα, 26/4/2020

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ),

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 11 π.μ.

Η κυβέρνηση δια μέσου της Υπουργού Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα για διαβούλευση  το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο,  μέσα σε περίοδο πανδημίας, καραντίνας και περιορισμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας. Εδώ και 44 μέρες όλα τα σχολεία και της Α/θμιας και της Β/θμιας έχουν κλείσει  και η χώρα υπολειτουργεί σε όλους τους τομείς της.

Το νομοσχέδιο αυτό στην ουσία διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της.

Μέσα στην πανδημία η κατεύθυνση του Υπουργείου είναι ένα δημόσιο σχολείο εντατικοποιημένο από το νηπιαγωγείο, σχολεία με 24-26 παιδιά στο τμήμα (δημοτικό), εξεταστικοί φραγμοί στο Λύκειο με τράπεζα θεμάτων  στις 3 τάξεις του Λυκείου, με εθνικό απολυτήριο, βασισμένο  στη βαθμολογία και των 3 τάξεων του Λυκείου, με αποκλεισμό των άνω των 17 χρονών μαθητών από τα ΕΠΑΛ, με τιμωρητική στάση απέναντι στους αναπληρωτές συναδέλφους, με αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού και πολλές ακόμα διατάξεις, οι οποίες βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Με επιβάρυνση τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους,  το σχολείο της κυβέρνησης είναι ένα σχολείο συντηρητικό και έντονα ταξικό, καθώς διώχνει τους πιο ευάλωτους μαθητές από το σχολείο ή εξαντλεί ακόμα περισσότερο τις ήδη εξαθλιωμένες  από την οικονομική κρίση λαϊκές οικογένειες, οι οποίες έχουν να  αντιμετωπίσουν , στην αμέσως μετά την πανδημία εποχή ,το φάσμα της ανεργίας και της φτώχειας.

Η κατάθεση του εκπαιδευτικού Νομοσχεδίου όμως, εγείρει για εμάς, την εκπαιδευτική κοινότητα και ένα άλλο πολιτικό και ηθικό θέμα. Μια κυβέρνηση που  σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες δεν φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδιο με την κοινωνία «κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους». Είναι  τουλάχιστον ανήθικο και αντιδημοκρατικό και αγγίζει τα όρια της πολιτικής αθλιότητας.

Γι αυτό καλούμε τις κοινοβουλευτικές  δυνάμεις, τις πολιτικές συλλογικότητες, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες να πάρουν θέση ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου υπό τις παρούσες κοινωνικές συνθήκες.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να σταματήσουν «περί άλλων να τυρβάζουν» και να δηλώσουν και να πράξουν, ως οφείλουν, την αντίθεσή τους σε αυτήν την προκλητικά ανήθικη στάση της Κυβέρνησης .

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΡΑ

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search