• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Θα ήθελαν να «θάψουμε» τη θλιβερή εικόνα της πανδημίας που θερίζει

December 10, 2021 463

 

Πήγε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη (δικηγόρος το επάγγελμα) στη Νέα Υόρκη, «στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της ως Υφυπουργoύ Υγείας για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις» προκειμένου «να ενημερωθεί για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις καλές πρακτικές, τις καινοτομίες, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης, από τις αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, σχετικά με τα προβλήματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, που έχουν οξυνθεί λόγω της πανδημίας». Είναι ένας ωραίος τρόπος για να δικαιολογηθεί ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη (δε θα το σχολιάσουμε άλλο).

Και βέβαια, όπως κάνει κάθε αστός πολιτικός που επισκέπτεται το «μεγάλο μήλο» (ειδικά για τους δεξιούς αυτό είναι must), έδωσε και η υφυπουργός Ράπτη την επιβεβλημένη συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης», στην οποία η είδηση ήταν ότι συναντήθηκε με τον «Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο» και τον «Ελληνα CEO της PFIZER Αλβέρτο Μπουρλά» και ότι προσκλήθηκε «στην εκδήλωση που έκανε η ομογενειακή φιλανθρωπική οργάνωση Hellenic Initiative, η οποία εδώ και χρόνια συγκεντρώνει χρήματα για σημαντικές δράσεις που αφορούν τη χώρα μας». Με μέλος της αμερικάνικης κυβέρνησης δεν είδαμε να συναντήθηκε. Αρα, η επίσκεψη ήταν ανεπίσημη, ιδιωτική, για να ξέρουμε και τι λέμε. Τη δαπάνη, φυσικά, πλήρωσε το ελληνικό κράτος.

Εν πάση περιπτώσει, άλλο είναι αυτό που θέλουμε να σχολιάσουμε εμείς από τη συνέντευξη Ράπτη στον «Εθνικό Κήρυκα». Η υπουργός ρωτήθηκε αν αισθάνεται υγειονομικά ασφαλής στη Νέα Υόρκη και απάντησε: «

Οπου μπήκα, είτε σε εμπορικό κατάστημα, είτε σε χώρο εστίασης, οι έλεγχοι γίνονται και τηρούνται τα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στο ζήτημα της αίσθησης της επιστροφής στην κανονικότητα, που υπάρχει στην πόλη έχετε δίκιο. Η ύπαρξη της πανδημίας γίνεται πλέον εδώ ελάχιστα αντιληπτή – κι αυτό, φυσικά, οφείλεται στο ποσοστό των εμβολιασμών. Εδώ, φτάνει σε ποσοστό περίπου 91%! Στην διαμόρφωση της αίσθησης ότι ξεπεράστηκε ο σκόπελος της πανδημίας συμβάλλει πολύ κι ότι εδώ δεν γίνεται υπερπροβολή αρνητικότητας και διασποράς ανησυχίας από πολιτικούς και ΜΜΕ.

Ωστόσο, πρέπει να πω ότι στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, επίσης τηρούνται τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας. Η Κυβέρνηση, ήδη από την έναρξη της πανδημίας, έλαβε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση των εμβολιασμών…».

Αντιπαρερχόμαστε την αναφορά στα εμπορικά καταστήματα που επισκέφτηκε η υπουργός (γιορτές έρχονται, αν δεν κάνει μια μεγαλοαστή ψώνια στη Νέα Υόρκη, πού θα τα κάνει, στο Μπουρνάζι;) και μένουμε στα ουσιαστικά. Η υφυπουργός Υγείας έχει το θράσος να συγκρίνει το 91% ποσοστό εμβολιασμού της Νέας Υόρκης (δεν ξέρουμε αν το νούμερο είναι ακριβές, αυτή το ανέφερε) με την Ελλάδα! Ακούς τι λες, υφυπουργέ; Ξέρεις τι είναι το 91% για την Ελλάδα; Ονειρο απατηλό. Και γι’ αυτό φταίει αποκλειστικά η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησής σου. Η Νέα Υόρκη έχει μόνη της πληθυσμό περίπου όσο η Ελλάδα και είναι ταυτόχρονα ένα μωσαϊκό εθνοτήτων και ταξικής διαίρεσης. Αν η Νέα Υόρκη των γκέτο και των πλημμυρισμένων από κόσμο δρόμων έφτασε το 91% στον εμβολιασμό, γιατί στην Ελλάδα δεν πιάσατε ούτε το 50%;

Το πιο προκλητικό, όμως, είναι ότι η Ράπτη ντύθηκε… Τραμπ και ζητάει να μην γίνεται… «υπερπροβολή αρνητικότητας και διασποράς ανησυχίας από πολιτικούς και ΜΜΕ»! Δηλαδή, μας ζητάει να θάψουμε τη θλιβερή εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα, με μια εκατόμβη νεκρών κάθε μέρα, με ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι, διασωληνωμένοι σε ένα απλό κρεβάτι νοσοκομείο, έξω από τη ΜΕΘ, ώστε ο κόσμος να σχηματίσει την ψευδαίσθηση ότι… «ξεπεράστηκε ο σκόπελος της πανδημίας»! Θυμόσαστε, ασφαλώς, τον Τραμπ που ζητούσε από τα αμερικάνικα ΜΜΕ να μην κάνουν ντόρο, γιατί πρόκειται για μια απλή… κινέζικη ιωσούλα! Υπάρχει, βέβαια, και το πιο μακρινό παράδειγμα, του Χίτλερ και των επιτελών του, που επέμεναν να δείχνουν στους Γερμανούς θριαμβευτικά επίκαιρα, ακόμα και την ώρα που ο Κόκκινος Στρατός τους είχε πάρει «σβάρα» και βάδιζε ολοταχώς προς την ίδια τη Γερμανία.

ΥΓ1. Εχοντας χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και κάθε αίσθηση του γελοίου, η Ράπτη βρήκε και σημείο… ελληνικής υπεροχής: «Πρέπει επίσης να σημειώσω ότι σε μερικά πράγματα είμαστε πιο προχωρημένοι από τους Νεοϋορκέζους. Τα ραντεβού μας για εμβολιασμό κλείνονται ψηφιακά, όπως προανέφερα και ψηφιακά εκδίδονται τα σχετικά πιστοποιητικά. Να υπενθυμίσω ότι είμασταν οι πρώτοι παγκοσμίως, που κινηθήκαμε σε αυτό το πλαίσιο»! Οι άλλοι έπιασαν 91% χωρίς ψηφιακά ραντεβού, όπως λέει η Ράπτη. Πώς τα κατάφεραν; Και τι είναι αυτό που μετράει, ο τρόπος κλεισίματος των ραντεβού ή το τελικό αποτέλεσμα;

ΥΓ2. «Οι δείκτες της πανδημίας στην Ελλάδα, σε γενικές γραμμές, δεν διαφέρουν από εκείνους των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών», είπε η Ράπτη. Μέχρι πότε θα λένε αυτό το ψέμα;

ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search