• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ο Τζεφ Μπέζος και οι φτωχοδιάβολοι της Amazon

December 25, 2021 516

 

ΠΗΓΗ: Γιώργος Μιχαηλίδης - prin.gr


Κατά τη διάρκεια μίας φονικής κακοκαιρίας στην Ελλάδα, στις 24 Σεπτέμβρη 2019, είχαν σημειωθεί δύο θάνατοι πολιτών. Ο πρώτος ήταν ένας Πακιστανός εργάτης γης στην Ηλεία και ο δεύτερος ένας Βούλγαρος ρακοσυλλέκτης στην Κυπαρισσία. Αμφότεροι είχαν χτυπηθεί από κεραυνό, στα χωράφια και τη χωματερή αντίστοιχα.
Η μικρή αυτή είδηση που μάλλον είχε περάσει απαρατήρητη, ήταν ενδεικτική της «προτίμησης» που δείχνουν τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα σε εργάτες και φτωχοδιάβολους. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, την προηγούμενη εβδομάδα, ένας τυφώνας στις ΗΠΑ σάρωσε μία αποθήκη της Amazon στο Ιλινόις, αφήνοντας πίσω του έξι νεκρούς. Ήταν οι μοναδικοί νεκροί αυτού του τυφώνα. Ωστόσο, όσο θλιβερή και να είναι η ιστορία ενός ρακοσυλλέκτη που αναζητά τα προς το ζην μέσα στην κακοκαιρία, η αμερικάνικη περίπτωση φέρει την ανεξίτηλη στάμπα της εγκληματικής ευθύνης της εργοδοσίας. Και μάλιστα, όχι όποιας κι όποιας, αλλά του πλουσιότερου άνθρωπου στον κόσμο, ο οποίος, μπροστά στο πέρασμα ενός τυφώνα και με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να προειδοποιούν, πίεσε τους εργαζόμενούς του να παραμείνουν στις θέσεις τους. Αποτέλεσμα; Η οροφή μίας μεγάλης αποθήκης κατέρρευσε, προκαλώντας τον θάνατο των έξι εργαζομένων.

Έκτοτε, έρχονται στο φως αρκετές μαρτυρίες συναδέλφων τους που κάνουν λόγο για μη έγκαιρη προειδοποίησή τους, ώστε να βρουν καταφύγιο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της Amazon υπογραμμίζουν την έλλειψη εκπαίδευσης για την άμεση αντίδραση σε ανάλογους κινδύνους στο εργασιακό περιβάλλον, παρόλο που οι εν λόγω εγκαταστάσεις βρίσκονται σε περιοχή όπου οι τυφώνες χτυπούν συχνά. Στο στόχαστρο των εργαζομένων μπαίνει και η πρακτική της εταιρείας να απαγορεύσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων εν ώρα εργασίας από 1 Ιανουαρίου 2022 — τα οποία, όπως επισημαίνουν, είναι απαραίτητο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πράγματι, άλλωστε, κάποιοι από τους εργαζόμενους που σώθηκαν κατέθεσαν ότι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς από συγγενικά τους πρόσωπα και όχι από την εταιρεία για το γεγονός της έλευσης του τυφώνα.

Γίνεται προφανές ότι για την Amazon η λειτουργία των αποθηκών έπρεπε να συνεχιστεί πάση θυσία. Η πρακτική της εταιρείας έχει προκαλέσει οργή, ενώ διατάχθηκε έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη στατικότητα και τους κανόνες ασφαλείας στην αποθήκη που κατέρρευσε. Ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε… συντετριμμένος και έσπευσε να ανακοινώσει ότι δωρίζει 1 εκ. δολάρια στην τοπική κοινότητα. Τα στόματα πρέπει να κλείσουν, ως την επόμενη τραγωδία…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search