• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας ζητά την ενίσχυση του ΕΣΥ

May 01, 2020 4629

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, με επιστολή που απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του τόπου ζητά την ενίσχυση του ΕΣΥ

Στην επιστολή τονίζονται τα εξής:

«H εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 στη χώρα μας φανέρωσε μια σειρά από χρόνιες παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας που προκλήθηκαν από τις 10 ετών μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που συνεχίζουν να εφαρμόζονται έως και σήμερα.

Το αγαθό της δημόσιας υγείας λοιδωρήθηκε και υποβαθμίστηκε με τη συνεχή υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας, με τις ανεπαρκείς υποδομές, με τις ελλείψεις αναλώσιμων και με ελάχιστες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη χώρας.

Σήμερα που κλήθηκε το αποδεκατισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελέσει ασπίδα ενός ολόκληρου λαού απέναντι στην επιθετική πανδημία δίνει μάχη, χάρη στην αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού, αφού γιατροί και νοσηλευτές περιθάλπουν ασθενείς, όντες, κατά τις έγκυρες δηλώσεις τους, εκτεθειμένοι χωρίς επαρκή μέτρα αυτοπροστασίας και τεστ ανίχνευσης του ιού.

Στον αντίποδα η Κυβέρνηση αντί να ενισχύσει ουσιωδώς το Ε.Σ.Υ., προσπαθεί με μεσοβέζικες λύσεις να καλύψει τα κενά του εθνικού συστήματος υγείας μέσω προσλήψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω προσκλήσεων σε βοήθεια εθελοντών και ιδιωτών ιατρών, χωρίς να έχει προμηθεύσει τα νοσοκομεία με επαρκή αριθμό αναλώσιμων (γάντια, μάσκες κλπ) και διαγνωστικών τεστ που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου της διάδοσης του ιού.

Κάθε Δικηγορικός Σύλλογος έχει χρέος να προασπίσει τα κεκτημένα συνταγματικά δικαιώματα του ελληνικού λαού όπως είναι το δικαίωμα στη δημόσια υγεία, το οποίο επί της αρχής δημιουργεί την υποχρέωση σε ένα κράτος δικαίου να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που εξασφαλίζουν για όλους ανεξαιρέτως συνθήκες προστασίας της υγείας. Μάλιστα, κατά το Ελληνικό Σύνταγμα, γεννάται πρόδηλα η δέσμευση της εκάστοτε κυβέρνησης να παρεμβαίνει με θετικές ενέργειες και με παροχή υπηρεσιών και αγαθών για την προστασία του δικαιώματος στην υγεία, τόσο ως προς την πρόληψη όσο και ως προς την καταστολή και θεραπεία οποιασδήποτε συνθήκης που προσβάλει την υγεία των πολιτών, ως έννομο αγαθό.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του ύψιστου αγαθού της δημόσιας υγείας και την ανάγκη διασφάλισής του για το σύνολο της κοινωνίας, στέκεται δίπλα στους μαχητές της πρώτης γραμμής, στηρίζοντας γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά έναν πραγματικό αγώνα μέσα στα νοσοκομεία με υπεράριθμες και απλήρωτες εφημερίες, χωρίς να έχουν τα κατάλληλα μέσα αυτοπροστασίας.

Δεν αρκούν τα μέτρα περιορισμού των πολιτών. Είναι χρέος της Πολιτείας η άμεση και αποφασιστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με μαζική πρόσληψη ιατρών, με επέκταση των ΜΕΘ, με πλήρη κάλυψη σε υγειονομικό υλικό και στον απαραίτητο αριθμό τεστ για τον Covid-19.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας στηρίζει τις θέσεις και τη πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και Νοσηλευτών και ενώνει τη φωνή του και τη δύναμή του στην ανάδειξη των θεμιτών και αναγκαίων αιτημάτων –διεκδικήσεών τους για:

• Μονιμοποίηση των επικουρικών και όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των ΚΥ.

• Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.

• Άμεση Ένταξη στα BAE (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search