• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απεργία πείνας 141 μέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κράτηση χωρίς κατηγορία ή δίκη από τις ισραηλινές αρχές κατοχής

January 06, 2022 504

 

Χεβρώνα (QNN)-

Παλαιστίνιοι γείτονες και συμπολίτες πανηγυρίζουν μπροστά από το σπίτι του Παλαιστίνιου κρατούμενου Hisham Abu Hawash στην πόλη Dura στη Χεβρώνα, μετά τον τερματισμό της απεργίας πείνας που διήρκεσε για 141 συνεχόμενες ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη διοικητική του κράτηση χωρίς κατηγορία ή δίκη από τις ισραηλινές αρχές κατοχής.

Η οικογένεια του Abu Hawash μοίρασε γλυκά για να γιορτάσει την ελευθερία του γιου τους. Ο κόσμος φώναζε συνθήματα αλληλεγγύης στον Hisham ενώ πυροτεχνήματα ριχνόντουσαν σε όλη την πόλη.

Το βράδυ της Τρίτης, η Παλαιστινιακή Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων ανακοίνωσε ότι ο Abu Hawash διέκοψε την απεργία πείνας του αφού κατέληξε σε συμφωνία με τις ισραηλινές αρχές κατοχής για την απελευθέρωσή του στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο 41χρονος Hisham Abu Hawash από τη Ντόρα στην κατεχόμενη Χεβρώνα, συνελήφθη στις 27 Οκτωβρίου 2020 και κρατήθηκε υπό διοικητική κράτηση.

Ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 17 Αυγούστου 2021 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διοικητική του κράτηση χωρίς κατηγορία ή δίκη από τις ισραηλινές αρχές κατοχής.

Σήμερα, ο Abu Hawash, πατέρας πέντε παιδιών, τερμάτισε την απεργία πείνας του μετά από 141 συνεχόμενες ημέρες, ενώ η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινώθει σοβαρά.

Κατά τη διάρκεια των 141 ημερών, ο Hisham μπήκε σε κώμα, προσθέτοντας ότι έχασε την ομιλία, την ακοή και την όραση.
Ο Abu Hawash έχει χάσει σημαντικό βάρος, ζυγίζοντας περίπου 39 κιλά.

Υποφέρει από έντονη κόπωση, εξάντληση, σοβαρή μείωση των σωματικών υγρών και των βιταμινών και έκανε εμετό με αίμα.
Είχε πρόβλημα στο να πιει νερό και ένιωθε ταχυπαλμία με κάθε κίνηση. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο Hisham υποπτεύεται ότι έχει δηλητηρίαση αίματος και νεφρική βλάβη, καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αποστράγγιση των ούρων.

Στις 26 Δεκεμβρίου, ο Abu Hawash μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Assaf Harofeh στη νότια κατεχόμενη Παλαιστίνη μετά από επιδείνωση της υγείας του. Λίγο μετά τη μεταφορά του, οι κατοχικές αρχές αποφάσισαν να παγώσουν τη διοικητική του κράτηση εν μέσω φόβων αιφνίδιου θανάτου.

Τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται συστηματικά από τα ισραηλινά δικαστήρια, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο ισραηλινής στρατηγικής για τον βίαιο τερματισμό των απεργιών πείνας, που απαιτούν τον τερματισμό των παράνομων διοικητικών κρατήσεων.

Υπάρχουν τώρα 4600 Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές κατοχικές φυλακές, μεταξύ των οποίων 34 γυναίκες, 160 ανήλικοι και 500 διοικητικοί κρατούμενοι κρατούνται χωρίς κατηγορία ή δίκη.

Από Quds News Network – 4/1/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search